CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye ile İngiltere arasında yapılan düzensiz göç anlaşmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, anlaşma için, "Ne kadar süslü laflarla paketlenirse paketlensin, sonuçta bu, birilerinin iç sistemimize müdahalesidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, anlaşmayla Türkiye'de polis teşkilatı içerisinde İngiltere'nin desteklediği 'kaçak göçle mücadele hedefli' bir birim oluşturulmasına da değinererek, Mükemmeliyet Merkezi adlı birimin İngiltere tarafından duyurulmasını "son derece vahim ve sorunlu" olarak niteledi.

'Yapılanları yabancılardan öğreniyoruz'

"Yapılanları yabancılardan öğreniyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Hem anlaşmanın hem de bizde kurulacak Mükemmeliyet Merkezi'nin Türkiye Cumhuriyeti tarafından değil de, İngiltere tarafından duyurulması son derece vahim ve sorunlu.

İngiliz basınında ayrıca bunun ardından, AB ile yaptığımız geri kabul anlaşmasının benzerinin Türkiye-İngiltere arasında yapılmasının gündeme geleceği de yazılıyor.

T.C. Cumhurbaşkanlığının, Dışişleri Bakanlığı'nın, İçişleri Bakanlığı'nın, Londra Büyükelçiliği'nin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitelerinde de bu konu ile ilgili şu ana kadar bir açıklama yok... Biz yapılanları yabancılardan öğreniyoruz.

Soru: Türkiye'yi kim yönetiyor?