Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak Filyos Türkiye Petrolleri Limanı’ndaki Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın doğalgaz açıklaması

Erdoğan, açıklamasında, "Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir. Bir ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız. Yani mutfağın ve sıcak suyun yanı sıra ısınma dahil doğalgaz tüketiminin tamamını bir ay süreyle ücretsiz yapıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu: "Halkın yararına verilen taahhütleri, devamlılık esasıyla mutlaka yerine getiririz"

Erdoğan'ın sözlerinin ardından Twitter hesabında iki mesaj paylaşan Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

  • Erdoğan çok panik. İyidir, halkın yararınaysa iyidir. Biz devlet terbiyesi ile yetişmiş insanlarız. Devleti yönetenin vaadi olmaz, taahhüdü olur. Çünkü devletin parası, halkın parası. Devlet adına, halkın yararına verilen taahhütleri, devamlılık esasıyla mutlaka yerine getiririz.

"Seçim sırasında hatırlanan halkımızın yararına bolca taahhütte bulunsunlar"

  • Covid, yangınlar, ekonomik kriz, deprem sırasında unutulan ama seçim sırasında hatırlanan halkımızın yararına bolca taahhütte bulunsunlar ki devletin sözü anlamına gelsin ve Bay Kemal de seve seve yapsın.