Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

İşte, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar:

Basın İlan Kurumu, medya üzerinde ciddi bir baskı unsuru pozisyonuna gelmiş durumda. Gerçek gazeteciler basın kartı almakta zorlanıyorlar.

Ispartalı vatandaşlara sesleniyorum. Yönetmeliğe göre konutlarda 48 saatten fazla elektrik kesintisi olursa tazminat ödemesi lazım. Bütün vatandaşların tazminat alma hakkı var, hakkınız olan tazminatı alırsınız. Ramazan Nazlı adlı vatandaşımız donarak öldü, acılı aile kaymakamlığa götürülüyor, açıklama yaptırılıyor, adli tıp raporu çıktı, donmaya bağlı kalp krizi. Nasıl böyle bir açıklama yaptırıyorsunuz?

"Kışın ortasında elektriğe yüzde 127 zam yapılır mı?"

Zamlar yağmur gibi yağıyor. Kışın ortasında elektriğe yüzde 127 zam yapar mısınız? Bir video yayınladım, "Zamlar geri çekilinceye kadar elektrik faturamı ödemeyeceğim" dedim. Troll ordusu, biz başkaldırı yapıyormuşuz. "Elektrik zamlarını devlet yapmadı" diyorlar, beşli çeteye karşı çıkmıyor mesela. Özelleştirildi bunlar. Zamları siz yapıyorsunuz. Niye ödemeyeceğim dedim.

Özgür Özel dedi ki, "Bunu hepimiz mi yapacağız?", "Hayır" dedim "siz ödeyin." Elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşımın acısını benim geniş kitlelere duyurmam lazım. Elektrik faturasını ödemeyeceğim.

"Elektrik zammını savunan Bahçeli'nin gönderdiği kandiller diye göstereceğim"

Bahçeli de konuşmuş, kandil göndermiş. Parti müzesine koyacağım, elektrik zammını savunan Bahçeli'nin gönderdiği kandiller diye göstereceğim. Senden daha fazla zamları savunan Bahçeli'ye 100 odalı sarayında bir oda ver artık, ayıp oluyor.

"Devlet zırvalıkta yönetilemez, burası bir laboratuvar değil"

128 milyar doları sattılar, dolar düştü mü, değeri düşen para Türk Lirası oldu. Kur korumalı mevduat hesabı açtılar. Benzin fiyatı düşmedi. "Döviz bozdurun, yüksek faiz vereceğim, vergi muafiyeti getiriyorum" dedi. Vergi avantajı kimin sırtından çıkacak? "KDV'yi indiriyoruz" dediler, esnafın sırtından vergi indirimi yapıyorlar. Esnafa şimdi enflasyon ile mücadele timi gönderiyorlar, cezalar üst üste geliyor. Erdoğan'ın ticareti bileceğini düşünürdüm, vallahi ticareti de bilmiyor. Fiyat istikrarını Merkez Bankası sağlardı, yetkiyi aldılar. Devlet zırvalıkta yönetilemez, burası bir laboratuvar değil.

"28 Şubat günü 13.30'da, 6 lider buluşacağız, demokrasiyi inşa edeceğiz"

6 parti genel başkanı olarak buluştuk, asla yan yana gelmez diyorlardı, neden bir araya geldik? Türkiye'nin felakete sürüklendiğini 6 parti genel başkanı da görüyor. Bizi bir araya getiren vatan sevgisi. Biz bu ülkeyi barış içinde yaşanan bir Türkiye haline getireceğiz.

Başka bir arayışımız yok, panik içindeler biliyorum. Demokrasiden korkulmaz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını soracağız. Bizi onlardan ayıran duygu bu. 28 Şubat günü 13.30'da, 6 lider buluşacağız, demokrasiyi inşa edeceğiz.