Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sözcü TV canlı yayınında İpek Özbey'in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı yarışında partisinin Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıklayan Özdağ, İçişleri Bakanlığı'nı istediğine dair gelen soruya şöyle yanıt verdi:

Ben bunu isterim tabii ama bu ayın 28'inden sonra Kılıçdaroğlu'nun yetkisi dahilinde diğer partilerle konuşacağı konudur. Bizim herhangi bir dahlimiz olmaz.

"Numan Bey'le çok yapıcı bir konuşma yaptık"

AK Parti ile yaptığı görüşmeyi ve Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı ve Erdoğan'ı destekleme kararını da değerlendiren Özdağ, şunları söyledi:

Numan Bey'le çok yapıcı bir konuşma yaptık. Çözüm önerilerini anlattı bana. 5 milyon Suriyeli olduğunu söyledi. Bu, İçişleri Bakanlığı'nın verdiği rakamlarda daha fazlaydı. Onların geri dönüşüyle ilgili Suriye'nin kuzeyinde proje yaptıklarını, 1 milyon tanesini geri yollayacaklarını söyledi. Ben de dedim ki, 'Bu, orada yeni bir Afganistan yaratmak olur. 1 milyonu yollayarak çözüm üretemezsiniz'. Görüşmeler bu noktada tıkandı.

"Çok net şekilde Kemal Bey'i desteklemeye karar verdik"

CHP Genel Başkanı ise bizim önerimiz olan 13 milyon sığınmacı ve kaçağın 1 yılda vatanlarına dönmesi konusunda ortaya koyduğumuz projeyi kabul etti. Bundan dolayı biz de çok net şekilde Kemal Bey'i desteklemeye karar verdik.

"Sinan Oğan bence yanlış bir tercih yaptı"

Erdoğan, başarılı bir siyasetçi, Siyaseti dizayn şekli, başarısını gösterdi ama muhalefetin yanlışları da büyük rol oynadı bunda.

Sinan Oğan'a kırgın değilim, sert eleştiriler yapıyorum ona. Bence o yanlış bir tercih yaptı, ben de ona göre yanlış tercih yapmışımdır.