Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı parti genel merkezinde ziyaret etti.

Özdağ, kendisini ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nu kapıda karşılarken, ziyarete CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke eşlik etti.

Basına kapalı yaklaşık 1.5 saat süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Özdağ, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

"Türkiye’nin demokrasiye, dayanışmaya ve sorunları aşmaya ihtiyacı var"

Güzel ve verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin sorunlarını, dünya sorunlarını bir anlamda masaya yatırdık, değerlendirmelerde bulunduk. Aynı zamanda sayın genel başkanı, Millet İttifakı’nın liderlerinin görüşleri, yaptığımız çalışmalar, ortak mutabakat metni ve anayasa değişikliğiyle ilgili düşüncelerimiz konusunda olabildiğince ayrıntılı şekilde bilgilendirdim" dedi.

Türkiye’nin demokrasiye, dayanışmaya ve sorunları aşmaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu çerçevede sayın genel başkan, arkadaşlarıyla görüşecek. Kendi düşüncelerimizi bütün ayrıntılarıyla sayın genel başkana aktardım” dedi.

"Kısa zaman içerisinde Türk kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşacağız"

Ümit Özdağ ise, "Bazı sorularımız vardı, onları sorduk. Ayrıntılı olarak cevaplar aldık ve aldığımız cevap çerçevesinde biz de yetkili kurullarımızla değerlendirmeler yapacağız. Tabii Ata İttifakı’nı oluşturan diğer siyasi partilerin genel başkanlarıyla ve Sayın Sinan Oğan’la da bu toplantıdan önce değerlendirme yapmıştık, sonrasında tekrar yine değerlendirme yapacağız ve kısa zaman içerisinde Türk kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşacağız” diye konuştu.