Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de Suat Toktaş'ın sunduğu 'Liderler Özel Programı'na katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

AK Parti Genel Başkanı'nın canlı yayına katılmasını isterim. Erdoğan gelirse prompter talebinde bulunabilir.

"Bir kar yağdı, tüm tartışma İstanbul oldu, 84 milyonun sorunları var"

Ne olursa olsun gerçekleri konuşmalıyız. Yapay tartışmalardan kaçınmak lazım. Vatandaşın sorunlarının nasıl aşılacağı konusunda siyaset kurumunun tartışması lazım. İnsanlar geçinemiyorlar, her evde mutlaka bir işsiz var.

Yapay gündem dediğim; bir kar yağdı, sonra tüm tartışma İstanbul oldu. 84 milyonun sorunları var, insanlar geçinemiyorlar. Bu sorunlar varken; neden böyle kısır tartışmaların içine giriyoruz? Hepimiz vergi veriyoruz, bu vergiler nasıl harcanıyor? Vatandaşın bunu bilmeye hakkı var.

"Yeni yaptıkları havalimanının kargo terminalinin çatısı düştü"

Kaçan insan dava açar. Tüm belgeler ellerinde. Gelir der ki, "Kılıçdaroğlu, işte tüm belgeler burada".

Ben, İBB'nin elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini biliyorum. O gece İmamoğlu ile irtibatım vardı. Siz kalktınız bir olay var, insanlar yolda kaldı, ama metro gece 2'ye kadar açıktı.

Yeni yaptıkları havalimanının kargo terminalinin çatısı düştü, binlerce turist orada slogan attı. Nerede idi bu ülkeyi yöneten insan? Siz oradaki turistleri alıp otele bile götüremediniz.

"Ankara'yı da İstanbul'u da içine sindireceksin"

Siz bir kişiyi hedef alıp kendi kusurlarını örtmeyi düşünüyorsanız, yanılırsınız. Sorunlar yaşanır. Bir sorun yaşanıyorsa, devleti yönetenler sorunların çözümüne katkı koyarlar, sorunun büyümesine değil. İstanbul'u kaybetmeyi içlerine sindiremiyorlar. Ankara'yı da İstanbul'u da sindireceksin.