Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Memleket Partisi Genel Başkanı ve 100 bin imza toplayarak Cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazanan Muharrem İnce ile bir araya geldi.

Memleket Partisi Genel Merkezi'ne gelen Kılıçdaroğlu'nu, Muharrem İnce parti binasının önünde karşıladı.

Kameralara poz veren iki lider, daha sonra görüşmek için binaya girdi.

Saat 17.00'de başlayan görüşmede Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Özgür Özel eşlik etti.

Kılıçdaroğlu: "Beraber olmaya çalışıyoruz"

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından yapılan ortak basın açıklamasında Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Bizi kabul ettiği için kendisine ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ederim. Doğal olarak başta deprem bölgesi olmak üzere Türkiye'nin pek çok konusunu görüştük. Hangi çözümleri ürettiğimizi karşılıklı ifade ettik. Bu konuda kanun teklifi hazırlıyoruz, deprem bölgesi ile ilgili olarak. O konuda da sayın genel başkana ayrıntılı bilgi verdim. İşin özeti Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz. Beraber olmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız sorunlar, bireysel sorunların çok çok ötesinde Türkiye'nin sorunları. Ben Türkiye'nin sorunlarına ne kadar duyarlıysam, elbette ki sayın İnce de duyarlı. Bizi kabul ettiği için tekrar sayın genel başkana ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ederim.

İnce: "İlkelerimizden asla taviz vermeyiz"

Muharrem İnce ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Biz Memleket Partisi olarak ittifaklar olmalıdır siyasette, fakat bu ittifaklar menfaat değil ilke ittifakları olmalıdır. İlkelerimiz çok nettir. Biz bir, Atatürk'ü tartışmayız; iki, teröre karşı mesafeliyiz, PKK'sına, FETÖ'süne, İŞİD'ine, DHKPC'sine, Hizbullah'ına. Kadın hakları konusunda çok kararlıyız, asla geri adım atmayız. Biz Türkiye'de mültecilerin gönderilmesi, sığınmacıların gönderilmesi konusunda çok kararlıyız. İlkelerimiz, duruşumuz bunlar. Asla taviz vermeyiz. Yine inandığımız bir şey var; bu Erdoğan gitmelidir, bu Erdoğan yorgundur, kibirdir. Akla, bilime, hukuka inanmamaktadır. Beş dakika dahi bu memleketi yönetmemelidir. Bu konuda her gün görüşümüzü açık, net bir şekilde ifade ediyoruz. Sayın genel başkana geldikleri için çok teşekkür ediyoruz, ayağınıza sağlık. Döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. Bütün PKK'lılar, kaçak FETÖ'cüler sağdan soldan ateş ediyor bize, biz de Köroğlu gibi döne döne vuruşmaya devam edeceğiz.

"Adaylıktan çekileceğim demedim"

İnce, bir gazetecinin "Erdoğan'ın gönderilmesi derken adaylıktan çekilecek misiniz" sorusu üzerine, "Hayır, öyle bir şey demedim" karşılığını verdi.

İnce, Kılıçdaroğlu'nu uğurlarken, "Hoş geldiniz, güle güle" dedi

İnce'nin Kılıçdaroğlu'nu uğurlama şekli de dikkati çekti. CHP liderinin "Hoşça kalın" sözleri üzerine İnce, "Ayağınıza sağlık. Hoş geldiniz, güle güle" dedi.