CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Artısıyla eksisiyle seçim dönemini geride bıraktık. Aklını kullananların yanında olduk. Biz insandan yanayız. Bir değişim yapacaktık, ülkemize demokrasiyi getirecektik. Beklediğimizi alamadık, açıkça ifade etmek gerekirse kazanamadık.

Kalemi eline alıp da önyargı ile hareket edenlerin gazeteciliğini sorgulamak da benim görevimdir. Kalemini satmayan, onurlu gazetecilik yapan bütün gazetecilere saygım vardır. Karalılıkla yolumuza devam edeceğiz. İnsanlık tarihi zulüm ile zalime karşı mücadele tarihidir. Değişeceğiz, yenileneceğiz, güçleneceğiz.

'Değişimin önünü sonuna kadar açacağım'

Kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin. Benim CHP kültüründen aldığım en büyük derslerden birisi budur.

Can Atalay'ın derhal hapisten çıkıp gelmesi ve yemin etmesi gerekiyor. Daha acı olanı ise Adalet Bakanı'nın tutuklu ile hükümlüyü ayıramayacak bir pozisyonda olmasıdır. Biz CHP'liler olarak neden diyoruz bu ülkenin temel taşıyız diye? İşte bunun için. Bizden olsun veya olmasın, bir kişi haksızlıkla karşı karşıya kalıyorsa ona sahip çıkmak hepimizin ortak görevidir. Bir seçim dönemini geçirdik. Artısı ile eksisi ile elbette ki oturup değerlendireceğiz. Değişimin önünü sonuna kadar açacağım.

Kılıçdaroğlu'ndan 'istifa' sorusuna tepki

Kılıçdaroğlu, grup toplantısının ardından Meclis'te bir basın mensubunun kendisine "İstifa edecek misiniz" diye sormasına, "Hangi kanaldan geliyorsunuz?" diyerek yanıt verdi.