Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da televizyonların temsilcileriyle bir araya geldi.

Bir kez daha adaylık sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

Kişisel görüşüm 6'lı masadan bir kişinin cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenmesi. Masada henüz tartışılmadı. 6 lider 'adayımız sizsiniz' derlerse elbette olurum.

"Sonuçta bir haksızlık var ortada"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası verilmesi sonrası karar gecesi İYİ Parti Meral Akşener'in Saraçhane'de verdiği görüntüyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, çağrıyı sosyal medyadan öğrendiğini ve öncesinde bilgisi olmadığını belirterek, şunları söyledi:

İmamoğlu bir çağrı yapmıştı. Almanya'da öğrendim, çağrı üzerine Meral Hanım gitti. Saygı duymamız gerekiyor. Sonuçta bir haksızlık var ortada. 6 lider olarak bir gün sonra benzer tepkiyi gösterdik.

"Yadırganacak bir fotoğraf olarak görmüyorum"

CHP lideri, Akşener ve İmamoğlu'nun birbirlerine sarılma fotoğrafının sevinç gösterisi olarak algılandığı iddialarıyla ilgili olarak da, "O fotoğrafı gördüm. Akşener, daha önce de Ekrem Bey'i tanıyordu. İmamoğlu da Akşener'e 'Meral Abla' der. Yadırganacak bir fotoğraf olarak görmüyorum" diye konuştu.

"YSK Başkanı'nın böyle bir açıklama yapması doğru değil"

Kılıçdaroğlu, YSK Başkanı Muharrem Akkaya'nın İmamoğlu hakkındaki kararın kesinleşmesi durumunda mazbata alamayacağı açıklamasına ilişkin de, "YSK Başkanı'nın böyle bir açıklama yapması kabul edilemez. Doğru da değil" ifadelerini kullandı.