Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve AFAD tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu'da, gece saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor.

Geçen yıl sel felaketinin yaşandığı ilde, sabah saatlerinden itibaren tekrar çay ve dereler taşma noktasına geldi.

İnebolu'da yağan şiddetli yağışın dereleri taşırması sonucu 2 köprü yıkıldı. Yıkılan köprülerden bir tanesi sel sularının etkisiyle akıntıya kapılarak gözden kayboldu.

Öte yandan AFAD, 6 il için kırmızı alarm verildiğini belirtti.

İlçe merkezinden geçen çay taştı

Kastamonu'da sabah saatlerinde çay ve dereler taşmaya başladı.

İnebolu ilçe merkezinden geçen çayın taşma noktasına gelmesinden ötürü işyerlerinin açılmaması ve giriş ile birinci katta oturan vatandaşlara da üst katlara çıkması çağrısı yapıldı.

Bakan Kurum: "Hasar tespit çalışmalarına başladık"

Sosyal medya hesabında paylaşım yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, önümüzdeki saatlerin kritik olduğu uyarısında bulundu.

Kurum, açıklamasında, "Ekiplerimiz sahada! Şiddetli yağıştan etkilenerek zarar gören noktalarda hasar tespit çalışmalarına başladık. Bundan sonrası için de önlemleri tüm ilgili kurumlarca alıyoruz. Önümüzdeki saatler kritik! Lütfen her zamankinden daha dikkatli olalım" dedi.

Mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları sürüyor

Sahil Güvenlik Komutanlığı, sel bölgesinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şöyle denildi:

Batı Karadeniz Bölgesinde yaşanan sel felaketi nedeniyle mahsur kalan ve kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızı emniyetli bölgelere tahliye etmek üzere çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.

Yol ve köprüler çöktü, ilçelerin Kastamonu'yla bağlantısı kesildi

Kastamonu'yu Şenpazar ve Cide ilçelerine bağlayan Sada Çayı üzerindeki yol, sağanak yağış nedeniyle çöktü.

Sada Çayı'nın taşmasıyla Kesmekayrak köprülerinin yıkılması sonrası Cide ve Şenpazar ilçelerinin Kastamonu'yla olan bağlantısı kesildi.