Süper Lig'de 11. hafta karşılaşmasında Beşiktaş, Bitexen Antalyaspor’a deplasmanda 3-2 mağlup oldu.

Siyah-beyazlılar ilk yarısını 1-0 önde kapattığı maçın ikinci yarısında 12 dakikada kalesinde 3 gol birden gördü.

Kalan sürede maçı çevirmek için fırsatlar yakalayan Beşiktaş'a Muleka'nın 80’de farkı 1’e indiren golü puan için yeterli olmadı.

Siyah-beyazlılar bu sezon 6'ncı deplasmanında 4'üncü mağlubiyetini aldı.

Ligdeki kan kaybı devam eden Beşiktaş'ın deplasman kâbusu Antalya’da da devam etti. Nuri Şahin'li Antalyaspor, 10 yıl sonra iç sahada Beşiktaş’ı devirmeyi başardı.

Penaltı itirazını VAR ciddiye almadı

Mücadelenin 34. dakikasında Beşiktaş adına çok tartışılan bir penaltı pozisyonu yaşandı.

Antalyaspor ceza sahası içinde üst direkten geri dönen topa vurmak isteyen Salih Uçan arkadan yapılan müdahaleyle yerde kaldı.

Siyah-beyazlılar yoğun penaltı itirazlarında bulundu, ancak hakem Yaşar Kemal Uğurlu oyunu devam ettirdi.

Pozisyonda VAR'dan da herhangi bir uyarı gelmedi.

İlk yarının sonlarında gol perdesi açıldı

Antalya'da ilk yarı biterken Beşiktaş, Cenk Tosun'un golüyle deplasmanda öne geçti.

Hızlı gelişen atakta Salih Uçan'ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Cenk Tosun, yakın mesafeden gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1.

İlk yarı Beşiktaş’ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Beşiktaş ikinci yarıda dağıldı

İkinci yarının başlamasından saniyeler sonra Antalyapor maça dengeyi getirdi. Hızlı gelişen atakta Sagiv Yehezkel'in pasıyla topla buluşan Dario Saric, ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert ve düzgün şutuyla meşin yuvarlağı Ersin Destanoğlu’nun sağından köşede ağlarla buluşturmayı başardı: 1-1.

Bu golden 4 dakika sonra Zymer Bytyqi'nin pasıyla topla buluşan Sagiv Yehezkel, kalesini terk eden Ersin'i ekarte ederek ceza sahası dışında sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutuyla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 2-1.

Antalya'da dakikalar 57'yi gösterirken Yehezkel bir kez daha sahneye çıkarak farkı açtı. Bünyamin Balcı'nın pasıyla topla buluşan Yehezkel, sol çaprazdan yaptığı şık vuruşla meşin yuvarlağı Ersin Destanoğlu’nun solundan uzak köşede ağlarla buluşturdu: 3-1.

Beşiktaş ikinci yarının ilk 12 dakikasında arka arkaya yediği 3 golle geriye düşmüş oldu.

Muleka'nın golü de yeterli olmadı

80. dakikada oyuna sonradan giren Jackson Muleka sahneye çıktı. Farkı 1'e indiren Muleka, Beşiktaş'ı puan için umutlandırsa da kalan dakikalarda skor değişmeyince sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş 19 puanla 5'inci sırada kalırken, Antalyaspor ise puanını 15'e çıkararak 8'inci sıraya yükseldi.

Beşiktaş gelecek hafta Dolmabahçe'de Başakşehir'i ağırlayacak, Antalyaspor ise Ankaragücü deplasmanına gidecek.