FETÖ'nün Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikastına ilişkin davada sanıklara verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ve süreli hapis cezaları onandı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 9 Mart 2021'de karara bağlanan dosyaya ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.

2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları

Buna göre, suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın örgütteki mahrem abisi Şahin Söğüt ile suikast emrini Altıntaş'a ileten Salih Yılmaz ve Ahmet Kılınçarslan'a "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve Karlov'a yönelik "tasarlayarak öldürme" suçlarından verilen 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları onandı.

FETÖ'nün mahrem istihbarat yapılanmasında yer aldıkları belirlenen sanıklar Vehbi Kürşad Akalın ile Hüseyin Kötüce'ye "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet ve Karlov'a yönelik "tasarlayarak öldürmeye yardım" suçundan verilen 15'er yıl hapisler de Daire tarafından onandı.

'Örgüt üyeliği'nden 7.5 ila 10.5 yıl hapis cezaları

Daire, sanıklar Hayreddin Aydınbaş ve Ramazan Yücel'e "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan verilen 10 yıl 6'şar ay hapis ile Hasan Tunç, Sercan Başar ve Ufuk Gül'e aynı suçtan verilen 7 yıl 6'şar ay hapis ve Ayşe Söğüt ile Kaan Bülbül'e aynı suçtan verilen 9'ar yıl hapis cezalarını da hukuka uygun buldu.

Bir kişinin hapis cezası bozuldu

Karlov'un öldürüldüğü serginin organizatörü olan sanık Mustafa Timur Özkan'a, "silahlı terör örgütüne yardım" suçundan verilen 3 yıl 9 ay hapis cezası ise bozuldu.

Bu sanık hakkında FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım ettiğine dair dosya kapsamında "her türlü kuşkudan uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği" belirtildi. Özkan'ın, atılı suçtan beraatı yerine mahkûmiyetine karar verilmesinin hatalı olduğu belirtildi.