Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma ve Milli Görüş Belediyeciliği Başkan Adayları Tanıtımı Programı'na katıldı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım programında konuşan Karamollaoğlu, iktidarı ağır bir dille eleştirdi.

'Bundan sonra ittifak yapılması sözkonusu değil'

Karamollaoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

İktidarda bulunanlar, her zaman iktidarda kalabilmek için bütün imkânları kullanacak. Bunun için bazı adımlar attık ama kazanma ihtimali çok yüksek gözükmesine rağmen sonuçta çok cüzi bir oy farkıyla cumhurbaşkanlığı kaybedildi. Şimdi kendi normal dönemimize geldik, şartlarımıza döndük.

İttifak belli bir maksatla yapıldığı için artık bundan sonra böyle bir ittifak sözkonusu değil. Bundan dolayı da Ankara'mızda da, İstanbul'da da belediye başkan adaylarımızı gösteriyoruz.

'İstanbul'da Cenabı Hakk'ın lütfuna mazhar olacağız'

Seçimlerde başarılı olabilmenin en önemli şartı, seçimi kazanacağına inanmasıdır bir insanın. Çünkü inandığınız zaman büyük fedakârlıklarda bulunabilirsiniz. İnandığınız zaman takatinizin son noktasına gayret gösterirsiniz.

Milli Görüş belediyeciliği tarihe damgasını vuran bir belediye anlayışıdır. Biz İstanbul'u sarsacak yeni bir anlayışı hâkim kılacak ve Cenabı Hakk'ın lütfuna mazhar olacağız.

'Gazze'de insanlar katlediliyor, senin limanlarından kalkan gemiler onlara silah taşıyor'

Dünyanın en büyük vahşetini Gazze'de seyrediyoruz. Maalesef seyretmekle yetiniyoruz. Ellerinde güç olanlar, iktidarda bulunanlar, "Kınıyorum" diyor. Senin lafla kınamanın ne faydası var.

Allah aşkına, insanlar katlediliyor. Senin her gün limanlarından kalkan gemiler o katliamı yapanlara silah taşıyor, malzeme götürüyor, karınlarını doyuruyor. Arkasından da kınıyormuş, hadi oradan. Sen kim, bu mücadeleyi yürütmek kim?

'İktidar niye miting yapar? Vay aciz insanlar vay'

İçinden geçtiğimiz dönem, herhalde dünya siyasetinde ender rastlanan bir dönem. Hakikaten idrak etmekte acziyet içine düşüyorum. İktidar niye miting yapar yahu? İktidar niye miting yapar?

İktidar kendi iktidarsızlığının farkına vardığı için mi olacak "miting yapalım" diyor. Vay aciz insanlar vay. Bu acziyet içine düşenler ülkemizi ayağa kaldıramazlar.

'Bu dönem her ilde seçime giriyoruz'

Yeniden bütün ülkemizi karış karış gezmeye, taramaya ve onların gönlünü almaya mecburuz. Gönlünü alacağız ki, oyunu da alabilelim. Biz bu dönem her ilde seçime giriyoruz.

Şu anda biz Gelecek Partisi ile ittifak içerisindeyiz. Bundan dolayı seçime giderken her yerde müşterek bir aday çıkarmak yerine, yeri geldiğinde onlardan da bazı adayların çıkmasını biz de arzu ettik. Belli illerde Gelecek Partisi adayı aday olarak bazıları bizim amblemimiz altında, bazıları da kendi amblemleri altında seçime girdiler.

Bu seçimlerde kazanmanın ön şartı kazanacağımıza inanmaktır.

İçinde yaşadığımız ilçeye, ile hizmet etmek için varız. Birinci önceliğimiz halkımızla iç içe yaşayacağız, kapımız onlara her gün açık olacak, ya da haftada bir. Onları kendi binamızda misafir edeceğiz, dertlerini dinleyip çözüm üreteceğiz. Bunları yaptığımızda halkımızın gönlünü kazanmış oluruz.

Bu müjdeyi İstanbul'da yaşayan kardeşlerimize verin.