UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, Slovakya deplasmanında Spartak Trnava’yı 2-1 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

İkinci yarıda Joshua King'in iki golüyle Spartak Trnava'nın kilidini açan sarı-lacivertliler maçı almayı başardı.

Ligde ve Avrupa’da yoluna kayıpsız devam eden Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki 2. hafta maçında Spartak Trnava’ya konuk oldu.

Spartak Trnava karşısına İsmail Kartal yönetiminde as kadrosundan yoksun çıkan Fenerbahçe ofansif ve akıcı futbolunu sürdürdü.

İlk yarıda birçok fırsattan yararlanamayan sarı-lacivertliler gol perdesini aralayamadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle girdi.

70. dakikaya kadar rakibinin kilidini açmaya çalışan Fenerbahçe'de sahneye sezonun formda ismi Joshua King çıktı. Ryan Kent ile verkaça giren King, ceza yayı üzerinden sol ayağıyla etkili bir şut çıkardı ve topu kaleci Dominik Takac'ın solundan ağlara gönderdi: 0-1.

81. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Joshua King farkı 2’ye çıkaran golü attı. Sol kanattan gelişen atakta Jayden Oosterwolde'nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Fred'in altıpas içine çevirdiği topa King, tek dokunuşla topu ağlarla buluşturdu: 0-2.

88. dakikada Spartak Trnava, Kelvin Ofori’nin golüyle farkı 1’e indirdi. Oosterwolde’ye yapılan baskı sonrasında top ceza alanı içinde Ofori'ye geldi. Ofori, uygun durumda yerden vuruşunu yaparak topu filelere gönderdi: 1-2.

Fenerbahçe, bu sonuçla 6 puanla grup liderliğine yükseldi.