İYİ Parti'de eski milli futbolcu Gökhan Zan, X platformunda yaptığı paylaşımla partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Zan, mesajında, "Bilindiği üzere siyasete girme nedenim Hatay'a destek olabilmek, deprem gibi ağır bir felaketin ardından Hataylı kardeşlerimin sesini Meclis'te duyurabilmekten ibaretti. Gelinen noktada siyaset arenasında bunun pek de mümkün olmadığını görmemden hareketle İyi Parti'den istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

'Tüm yurttaşlarımızın sesi olmaya çalıştım'

Gökhan Zan'ın açıklaması şöyle:

Sevgili dostlar, Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener'in daveti ile 22 Mart 2023 tarihinde İYİ Parti ailesine katıldım. Bu süreç boyunca tüm değerlerimle elimi taşın altına koymaya çalışarak üzerime düşen görevi yapmaya çalıştım. Gerek İyi Parti'ye, gerekse partimize gönül vermiş tüm yurttaşlarımızın sesi olmaya çalıştım.

'Siyasete girme nedenim Hatay'a destek olabilmekti'

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sorunlar içerisinde halkımızdan güç alarak İyi Parti'ye ve kuruluş ilkelerine uygun hareket ettim.

İyi Parti ile çıktığım umut yolculuğunda, birçok tecrübe edinmemin yanı sıra, birlikte omuz omuza mücadele edebilecek ruhu görme fırsatı da buldum.

Bilindiği üzere siyasete girme nedenim Hatay'a destek olabilmek, deprem gibi ağır bir felaketin ardından Hataylı kardeşlerimin sesini Meclis'te duyurabilmekten ibaretti.

Gelinen noktada siyaset arenasında bunun pek de mümkün olmadığını görmemden hareketle İyi Parti'den istifa ediyorum.

İYİ Parti'den helallik istedi: 'Dost kalmak dileğiyle...'

Seçim döneminde oylarıyla beni yalnız bırakmayan, takdirleriyle yücelten, tecrübeleriyle beni cesaretlendirerek yol gösteren başta Sayın Meral Akşener olmak üzere, İyi Parti'nin tüm değerli büyüklerine ve yöneticilerine, en zor anlarımda elimi bırakmayan Türk halkına teşekkür ediyorum.

Affınıza sığınarak İyi parti ailesinden haklarını helal etmelerini istiyorum. Benden yana hakkım helal olsun. Dost kalmak dileğiyle...

Herkese en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.