Başkent Stockholm'de bir araya gelen İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

NATO müzakerelerinin Türkiye ile normal seyrinde devam ettiğini belirten Kristersson, "Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylama konusunda olumlu noktada olduğunu düşünüyorum. Sonunda kararı Türkiye verecek" dedi.

"Türkiye'nin İsveç'ten istediği iadeler konusunda yargı karar veriyor"

28 NATO ülkesinin İsveç'in NATO üyeliğini onayladığını hatırlatan Kristersson, "Her ülkenin onay sürecine saygı duyuyoruz. İsveç ve Finlandiya, Türkiye ile Üçlü Muhtıra'nın taahhütlerini yerine getiriyor. Türkiye'nin İsveç'ten istediği iadeler konusunda ise daha önceden de belirttiğimiz gibi yargı karar veriyor. Türkiye'nin de bizim hakkımızda vereceği karara saygı duyuyorum" ifadelerini kullandı.

AB Konseyi Başkanı Michel: "Hızlı hareket etmeliyiz"

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel de, AB ülkelerinin yenilenebilir enerji konusunda yatırım yapılması için cazip bir yer olarak kalması gerektiğini aktardı.

Michel, "9-10 Şubat'ta Brüksel'de yapılacak AB liderler zirvesinde, çıkarlarımızı ve şirketlerimizi savunmak için hızlı hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Avrupa'daki rekabet gücümüzü güçlendirmek için de bir fırsat olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.