İstanbul-Gayrettepe'de, Yıldız Posta Caddesi, Esentepe Mahallesi, Gönenoğlu Sokak'ta 16 katlı binanın eksi 1'inci katındaki 'Masquerade' adlı gece kulübünde yangın çıktı.

İddiaya göre, tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu. Patlamanın ardından gece kulübünü alevler sardı.

O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambülans ve sağlık ekibi sevk edilirken, yangında 29 kişi yaşamını yitirdi.

Yaşamını yitirenler morga kaldırıldı

Yaşamını yitirenlerin cansız bedenleri Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.

Acı haberi alan aile yakınları hastane bahçesine geldi. Aile yakınlarından bazıları hastane morgunun önünde sinir krizi geçirdi.

Gözyaşları içinde aile yakınlarının bekleyişi sürüyor.

Yaşamını yitiren 29 kişiden birinin çalışanlardan Kadir Orhanoğlu olduğu öğrenildi.

İstanbul Valiliği tarafından verilen bilgiye göre içerideki tüm cenazeler çıkarıldı.

Görgü tanıkları ise gece kulübüne geçmişte silahlı saldırı gerçekleştiğini de ifade etti.

Gözaltına alınan 6 kişiden 5'inin suç kaydı var

Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında işyeri sahipleri Mehmet Menduh C. ve Şahzade Ş. İle sorumlu müdür İsmet Ş., İşletme Müdürü Arda A.P., Muhasebeci S.A, tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 6 kişiden 5'nin ise suç kaydı olduğu belirtildi.

10 Mart'tan bu yana tadilattaymış

Kapasitesinin 1400 kişi olduğu ve haftada 5 bin kişiye hizmet verebildiği öğrenilen gece kulübünün, son etkinliği 9 Mart tarihinde düzenlendi.

Etkinliğin ardından tatile girerek tadilata başladı.

İlk ruhsat tarihi 1987 olan kulübün eski bir yapının alt katında hizmet veriyor olması sebebiyle süreç içerisinde sıklıkla tadilat yaptırdığı biliniyor.

Bundan önceki son kapsamlı tadilatın ise 2018 yılında yaptırılarak ruhsatının yenilendiği belirlendi.

Öte yandan ‘Masquerade'nın Türkiye dışından çok sayıda ünlüyü çeşitli organizasyonlar ile sahneye çıkarttığı biliniyor.

Gözaltına alınan işletme sahiplerinden Şehzade Ş.'nin iki hafta önce kulübün tadilatını görüntüleyerek 'Yenilenmeye devam', 'Bizim işlerin en güzel yanı yenilik ve yenileme' notuyla sosyal medya hesabında bir video paylaştığı öğrenildi.

Çoğu kişi dumandan zehirlendi

İtfaiye kaynaklarından edinilen bilgiye göre; gece kulübünde, ses yalıtımı ve dekor tadilatı çalışmalarında kaynak işlemi yapıldığı sırada yaşanan tüp patlamasıyla elyaf malzemelerin tutuştuğu belirtildi.

Mekânın tek kapısı olduğu öğrenilirken, içeride mahsur kalanlardan çoğunun dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiği bildirildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan ilk açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamada bulundu:

İstanbul'un Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesi'ndeki bir işletmede çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Çıkan yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir.

Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, işgüvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir.

Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir.

Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir.

Aileler Adli Tıp Kurumu'nun önüne yığıldı

Yangında ölen, çalışanlardan Kadir Orhanoğlu'nun 2 çocuk babası olduğu, Atanur Aladağ'ın ise aşçı olduğu öğrenildi.

Ayrıca baba-oğul olan Yılmaz Kıhrı ve Akin Kıhrı'nın tadilatta kaynak ustası olarak çalıştığı belirtildi.

Yangında hayatını kaybeden, Kadir Orhanoğlu, Alparslan Salih Derelioğlu, Ahmet Sever, Fahrettin Korkut, Musa Korkut, Gökhan Yıldırım, Sinan Yılmaz, Özkan Bar, Barış Güngör, Emrah Demiroğlu, Mehmet Okumuş, Rıdvan Özyer, Muhammet Ali Yıldırım, Binali Çayır, Şivan Bolu ve Ahmet Uzun’un cenazeleri teslim alındı.

Barış Güngör'ün cenazesi Batman'a götürülmek üzere yola çıkarılırken, cenazesi alınanların sayısı 16’ya yükseldi.

Adli Tıp Kurumu'nun önünün yoğun olduğu görülürken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ından aile yakınlarına psikoterapi desteği için ekip gönderildi.

Öte yandan Adli Tıp Kurumu’nda çalışan personellerin izinleri iptal edildi.