İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar 46'ncı gününde sürerken, Tel Aviv'den günlerdir beklenen 'esir takası' açıklaması geldi.

Esir takası anlaşmasını ele almak üzere gerçekleştireceği kabine toplantısından önce basın açıklaması yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, rehinelerin kademeli olarak serbest bırakılacağını duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın daha fazla rehinenin serbest bırakılması için anlaşmaya yardımcı olduğunu bildiren Netnayahu, "İsrail hükümeti bu akşam zor bir kararla karşı karşıyaydı. Ama doğru bir karar aldı" ifadelerini kullandı.

Netanyahu: 'Savaşa devam ediyoruz, Hamas'ı ortadan kaldıracağız'

Ordunun anlaşmaya destek verdiğini söyleyen Netanyahu, "Savaşa devam ediyoruz ve tüm hedeflere ulaşana kadar bunu sürdüreceğiz. Hamas'ı ortadan kaldıracağız, kaçırılanların hepsini geri getireceğiz ve Gazze'de İsrail'i tehdit eden hiçbir unsurun kalmayacağını garanti edeceğiz" diye konuştu.

Netanyahu, anlaşmayla ilgili olarak daha fazla bilgi vermedi.

Netanyahu'dan sonra kamera karşısına geçen İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz da, anlaşmanın tüm rehinelerin serbest bırakılması için ilk adım olduğunu söyledi.