İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, yaptığı basın açıklamasında İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Hamas'ın kalesi olan Gazze'nin merkezine girdiğini belirterek, "Hamas lideri Yahya Sinwar Gazze'deki sığınakta kapana kısıldı" dedi.

'Rehineler geri dönene kadar ateşkes yapmayacağız'

Rehinelerin serbest bırakılmadan herhangi bir insani ateşkes yapılmayacağını ifade eden Gallant, "Üzerimizdeki baskı artacak, ancak rehineler geri dönene ve Hamas yenilene kadar mücadelemiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

Savaşın ardından Hamas veya İsrail'in Gazze'yi yönetmeyeceğini söyleyen Gallant, Filistinlilere bir kez daha kendi güvenlikleri için güneye gitme çağrısında bulundu.

Şimdiye kadar Lübnan'daki Hizbullah'tan 70 kişinin öldürüldüğünü de belirten Gallant, "Hizbullah ile savaşma niyetimiz yok" diye konuştu.

Netanyahu, yine 'güneye gidin' çağrısında bulundu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da, ordunun Gazze'ye girdiğini açıkladı.

Hamas'ın rehineleri serbest bırakmadan önce ateşkes veya Gazze'ye yakıt girişinin olmayacağını söyleyen Netanyahu da sivillere güneye gitme çağrısını yineledi.

İsrail Başbakanı, "Durmayacağız" dedi.

ABD, Gazze'nin işgaline karşı çıkıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, İsrail'in Gazze'yi işgal etmesini desteklemediklerini, bunu da İsrail'e açık bir şekilde bildirdiklerine dair bir açıklama yaptı.

Patel, Washington'ın Filistinlilerin Gazze dışına zorla yerleştirilmesine karşı çıktıklarını da belirtti.