Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail'in topçu atışları ile Lübnan'a ait sınırı üzerinde bulunan Dahayra ve Alma Şaab beldeleri arasındaki bazı noktaları hedef aldığı belirtildi.

Saldırının ardından Lübnan ve İsrail sınırında karşılıklı çatışma çıktığı bildirildi.

İsrail'e ait Apachi helikopterlerinin sınır hattı üzerinde yoğun bir şekilde görülmeye başladığı kaydedilirken, devam eden gerginlikte can kaybının meydana gelip gelmediği hakkında ise bilgi verilmedi.

İsrail'in topçu atışlarından önce bölgedeki kişilere 'evlerine kapanma' çağrısı yaptığı öğrenildi.

İsrail ordusu basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Hanita yerleşim yerinin yakınında meydana gelen patlama nedeniyle güvenlik çitlerinde hafif hasar meydana geldi.

İsrail ordusu, Lübnan topraklarına doğru topçu atışıyla karşılık verildiğini aktardı.

Lübnan topraklarından olası bir sızmaya karşı bölgede saldırı alarmı çaldığı ve çevrede arama yapıldığı belirtildi.

1 gazeteci hayatını kaybetti, 5 yaralı var

Alma Şaab beldesinde gerçekleşen saldırıda 1 gazetecinin öldüğü, 5 gazetecinin de yaralandığı açıklandı.

Ölen gazetecinin Reuters haber ajansı kameramanı İssam Abdullah olduğu belirtildi.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, yaralı 2 gazetecinin ise kendi çalışanları olduğunu duyurdu.

Reuters doğruladı

Reuters'tan yapılan yazılı açıklamada da, "Kameramanımız İssam Abdullah'ın öldürüldüğünü derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, gazetecinin, Lübnan'ın güneyinde canlı yayın yapan Reuters ekibinin bir parçası olduğu bilgisi paylaşılarak şöyle denildi:

Acilen daha fazla bilgi edinmeye çalışıyor, bölgedeki yetkililerle çalışıyor ve İssam'ın ailesine ve meslektaşlarına destek oluyoruz. Bu korkunç zamanda düşüncelerimiz ailesiyle.

Reuters muhabirleri Thaer Al-Sudani ve Maher Nazeh de yaralanmış olup tıbbi bakım görmekteler. Bu korkunç zamanda düşüncelerimiz aileleriyle birlikte.