İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine taşlı saldırı yapıldı.

Konuşması sırasında otobüse taş atılması üzerine İmamoğlu, şunları söyledi:

Bir avuç insan, ne yazık ki kalpleri buzla kaplanmış olabilir. Siz onlara asla aldırış etmeyin. Onlar bu yaptıklarına pişman olacaklar. Onlar bir süre sonra pişman olacaklar. Bize sevgi, barış, huzur, bolluk, bereket sözleri düşüyor. Siz bunları konuşun. Size atılan taşları sakın geri atmayın, siz taş atmayın, beni dinleyin.

"Bu şehrin valisi, emniyet müdürü, biz de sizi seyrediyoruz"

Olayları seyreden polisler, biz de sizleri seyrediyoruz. Bu şehrin valisi, emniyet müdürü, biz de sizi seyrediyoruz. Ekonomik kriz, yoksullukta Erzurum 62'nci sırada. Bu şehrin sorunu fakirlik, yoksulluk ama aldatılmış gençler, yöneticiler olabilir.

Polisler burada yaralanan vatandaşlar var, siz seyrediyorsunuz. Erzurum Valisi, Belediye Başkanı, hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. İnsanları tahrik ediyorsunuz.

"Polislerin hiçbirisi kılını kıpırdatmadı"

Miting alanından ayrıldıktan sonra açıklamalarda bulunan İmamoğlu, şöyle konuştu:

Her taraftan taş yağıyor, polislerin hiçbirisi kılını kıpırdatmadı. Bu bir talimattır. Yaralıları görene kadar burayı terk etmiyorum.

Başta bize izin vermediler, daha sonra ise bir selamlama konuşması yapılabileceği söylendi. Tedbirlerle ilgili valilikte de görüşüldü ve 5 bin polisle tedbir alındığı söylendi.

Alana geçtiğimizde vatandaşlarımız orayı doldurmuştu. Konuşma başlayınca belirli bir grup taşlamaya başladı ve buna hiçbir müdahalede bulunulmadı.

Bu olaydan, İçişleri Bakanlığı'ndan Cumhurbaşkanlığı'na kadar herkes sorumludur. Buradaki insanların güvenliği sağlanana kadar Erzurum'u terk etmiyorum.

Kılıçdaroğlu: "Bir militarist koalisyon var, Ekrem Başkanımıza saldıran bunlardır"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da itidal çağrısında bulunarak şunları söyledi:

Sevgili halkım; mafyalar, militanlar, SADAT'çılardan, Sinan Ateş'i öldüren torbacılardan, 5'li çetelerden, domuz bağcılardan oluşan bir militarist koalisyon var. Bugün Ekrem Başkanımıza saldıran bunlardır. 14 Mayıs'a odaklanın, gerisi teferruattır.

Akşener: "Millet İttifakı'nın hiçbir üyesini bu şekilde korkutamazsınız"

Bir açıklama da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den geldi.

Akşener, şu ifadeleri kullandı:

Devletin imkânlarıyla demokrasiye ket vurmaya çalışanlar şunu iyi bilsin ki, millet iradesini ne taşla ne de kurşunla durduramazsınız. Ne Ekrem kardeşimi, ne beni, ne de Millet İttifakı'nın hiçbir üyesini bu şekilde korkutamazsınız. Biz bu seçimi sükûnetle kazanacağız!

Karamollaoğlu: "Bu provokasyonu gerçekleştirenleri ve seyirci kalan idarecileri kınıyorum!"

Olayın ardından bir açıklama yayınlayan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, şunları söyledi:

Uğradıkları çirkin saldırı nedeniyle Sayın Ekrem İmamoğlu'na ve değerli Erzurumlu vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu provokasyonu gerçekleştirenleri ve seyirci kalan idarecileri kınıyorum! Bizler sabırla, sakin ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.

Dilek İmamoğlu: "Bu ülke umudunu asla kaybetmeyecek"

Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu da Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

İmamoğlu, "Adil ve huzurlu bir gelecek için birliği büyüten bu ülke umudunu asla kaybetmeyecek. Demokrasi kazanacak, adalet kazanacak, sevgi ve kardeşlik kazanacak" dedi.

Ali Babacan: "Savcılık derhal işlem başlatmalıdır"

DEVA Partisi lideri Ali Babacan da olayı kınayan bir paylaşım yaptı.

Babacan, şunları ifade etti:

Sayın Ekrem İmamoğlu’na ve Erzurum halkına yapılan taşlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu provokasyonu yapanlar ve onlara göz yumanlar hakkında savcılık derhal işlem başlatmalıdır. Bu seçimi barış, huzur ve kardeşlik isteyenler kazanacak.