İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li kurmayların yaptığı online toplantının yaklaşık 15 dakikalık kısmı YouTube üzerinden yayınlandı.

Toplantıda Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Parti Meclisi Üyeleri Tekin Bingöl, Onursal Adıgüzel ve Bülent Tezcan'ın olduğu görülüyor.

Yayınlanan videoda İmamoğlu’ndan söz alarak konuşan CHP'li isimler görevden alınan il ve ilçe yöneticilerinin yapacakları itirazın görüşüleceği Parti Meclisi’ni toplantıya çağırmak için imza toplama ve olağanüstü kongre toplanması konularını konuşuyor.

İmamoğlu'ndan ilk açıklama: 'Bundan daha doğal bir şey yok'

İmamoğlu, kendisi ile CHP'li bazı kurmayların çevrimiçi yaptıkları toplantı kaydının sızdırılması hakkında ilk kez açıklama yaptı.

İmamoğlu, şunları söyledi:

Partinin mevzuları partililerle konuşulur. Partinin yöneticileriyle, parti meclisi üyeleriyle konuşulur. Eski yeni milletvekilleriyle konuşulur, ilçe başkanlarıyla konuşulur. Bundan daha doğal bir şey yoktur. Seçimden bu yana bu ve benzeri belki 200'e yakın toplantımız olmuştur diyebilirim. Bunların gizli bir tarafı yok. Bugün bile buna benzer toplantılarımız var. Gizli bir tarafı yok. Konuşulan konular partinin konularıdır. Bunlarla ilgili hiçbir kelimesini sizin huzurunuzda konuşmayacağım. O masalarda konuşmaya devam edeceğim.