Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 'değişim' tartışmaları gündemdeki yerini korurken, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gazete Oksijen için bir makale kaleme aldı.

İmamoğlu, yazısında, 14 Mayıs seçimlerinde Türkiye'de köklü bir değişim arzusu olduğunu, ancak muhalefet olarak bu talebi karşılayamadıklarını dile getirdi.

'Demokratik lider, toplumsal beklentilerin gerisinde kaldığında görevi bırakmayı bilir'

İmamoğlu, "Toplum, CHP’de liderin değişmesini bekliyor" çıkışının ardından isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'görevi bırak' çağrısı yaptı.

İmamoğlu, "Demokratik lider toplumla imzaladığı mukavele uyarınca ona verilen yetkiyi belli bir süre kullanır, ona verilen misyonu yerine getiremediğinde ve toplumsal beklentilerin gerisinde kaldığında görevi bırakmayı bilir. Demokratik liderin ülkesine, belediyesine ya da liderliğini yaptığı partiye kendi mülkü olarak bakma hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.

CHP'deki örgütlenme modelini de eleştiren İmamoğlu, "Parti elitleri örgütlenme modelini değiştirmez. Partiler topluma kapalı, liderin şahsi tercihlerinin ve etrafındaki dar çevrelerin etkili olduğu, dışlayıcı yapılara dönüştü" değerlendirmesinde bulundu.

'Yeni yolculuğa çıkmak için sabırsızlanıyorum'

"İkinci yüzyılımızda yeni yolculuğa çıkmak için sabırsızlanıyorum" ifadesini kullanan İmamoğlu, önümüzdeki günlerde, ilkelerini ve yaklaşımlarını ortaya koyacak manifesto niteliğinde bir paylaşımda bulunacağını da açıkladı.

İmamoğlu, yazısında, "Önümüzdeki dönemde hatalarımızdan dersler çıkarıp milletimizin değişim arzusunu hayata geçirecek bir siyaset inşa etmek zorundayız" ifadelerine yer verdi.