İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava bugün görüldü.

Bir önceki duruşma 11 Kasım'da görülmüş ve dava bugüne ertelenmişti.

4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istenen İmamoğlu önceki duruşmalarda olduğu gibi bugünkü duruşmaya da katılmadı.

Avukatların mütalaaya karşı süre talebine ret

Cumhuriyet Savcısı, geçen celse Ekrem İmamoğlu'nun "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret" suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis ile cezalandırılmasını talep ettiği mütalaayı tekrar etti.

İmamoğlu'nun avukatları, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin ayrıntılı savunma yapmak için süre istedi.

Mahkeme, bundan önceki iki celsede de esas hakkında mütalaa verildiği, geçen zaman içinde savunmanın hazırlanması için yeterli sürenin bulunduğunu belirtti.

Mahkeme, avukatların mütalaaya karşı süre talebini reddetti.

2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası

Son savunmalar için duruşmaya saat 16.00'ya kadar ara verildi. Duruşma saat 16.07'de yeniden başladı. Saat 17.30'da ise karar için yarım saatlik ara verildi.

İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilirken, siyasi yasak anlamına gelen 53. maddenin uygulanmasına da karar verildi.

İmamoğlu: "Mücadelemiz daha güçlü başlıyor"

Mahkeme kararı sonrası İmamoğlu, yaptığı açıklamada, "Halkın verdiği yetkiyi bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor Allah'ın izniyle" dedi.