İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Husiler tarafından gerçekleştirilen füze saldırısının İsrail hava sahasına girmeden önce başarıyla engellendiğini duyurdu.
Bu saldırının, Husilerin son bir hafta içinde İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği 5'inci füze saldırısı olduğu belirtildi.
Cumartesi günü 18 kişi yaralanmıştı
İsrail Savunma Kuvvetleri'nin açıklamasına göre, Husiler dün de bir füze fırlattı ve bu durum ülkenin orta ve güney kesimlerinde sirenlerin çalmasına yol açtı.
Füze etkisiz hale getirilirken, geçtiğimiz cumartesi günü fırlatılan bir balistik füzenin Tel Aviv'e düşmesi sonucu 18 kişi yaralanmıştı.
Olayın ardından İsrail Savunma Kuvvetleri, Husilerden gelen bu saldırıyı durdurma çabalarının yetersiz kaldığını ifade etmişti.
Savunma Bakanı'ndan Husilere sert mesaj: 'Herkes bedelini ödeyecek'
İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, Husilerin İsrail’e yönelik saldırılarının ardından sert açıklamalarda bulundu.
Katz, "Nasıl Gazze'de Sinwar'ın, Tahran'da Haniye'nin ve Beyrut'ta Nasrallah'ın icabına baktıysak, Husilerin liderlerinin de Yemen'de icabına bakacağız" dedi.
Ayrıca, Yemen'deki Husilere karşı harekete geçeceklerini belirten Katz, "Hudeyde ya da Sana'da Husi terörüne sponsor olan herkes bedelini ödeyecek" ifadelerini kullandı.