HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti ve MHP iktidarının seçim kampanyasını mahkeme salonlarında yürüttüğünü, Gezi Parkı olayları davası kararıyla muhalefete ve halka gözdağı verildiğini ifade etti.

Gezi Parkı olaylarına ilişkin mahkeme kararlarıyla izahı olmayan cezalar verildiğini söyleyen Beştaş, "Tamamen hukuksuz yargılamalarla yüz yüzeyiz. Mahkeme salonları iktidarın seçim otobüsü gibi" dedi.

"Kürt meselesi NATO'ya şantaj yaparak çözülemez"

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin tavrına da değinen Beştaş, "Kürt meselesi Türkiye'nin içerisinde çözülebilir. NATO'ya şantaj yaparak, İsveç ve Finlandiya'yı veto ederek bu meseleyi çözemezsiniz. Bu ülkelerin dar pazarlıklara gireceğini de düşünmüyoruz" diye konuştu.

"Topal Osman fotoğrafının Diyarbakır sokaklarında ne işi var?"

Meral Danış Beştaş, Giresun Valiliği'nin Diyarbakır Lice'de bir etkinlik düzenlediğini ve bu etkinlikte Topal Osman'ın fotoğrafının yer aldığı, "Giresun size yeter" yazılı bir otobüsün dikkati çektiğini söyledi. Bunu yapanların görevden alınması gerektiğini ifade eden Beştaş, "Çürüyen, yozlaşan bir iktidarın sığındığı son liman, Kürt katliamı, Pontus-Rum ve Ermeni katliamlarında yer alan Topal Osman oldu. Lice'de silahlı ve mesaj içerikli Topal Osman fotoğrafı dolaştırmak açıkça Kürtlere gözdağı vermek değil de nedir? 'Beyaz torosları bitirdik' diyenler şimdi Topal Osman ile gözdağı veriyor. Topal Osman'ın Diyarbakır sokaklarında ne işi var? Ne Lice, ne Diyarbakır böyle kirli provokasyonlara geçit vermedi, vermeyecek, bunu iyi bilin" ifadelerini kullandı.

"Öcalan'a uygulanan tecridi kaldırın, barış sesleri yükselsin artık"

Abdullah Öcalan'ın İmralı'da tecride maruz kaldığını, sürekli verilen disiplin cezalarının avukatlara tebliğ edilmediğini de öne süren Beştaş, "Tecridi kaldırın, barış sesleri yükselsin artık. Anneler ne Trabzon'da, ne Hakkari'de, ne Giresun'da, ne İstanbul'da 'Çocuğumun cenazesi gelecek' diye geceler boyunca ağlamasın. Artık bu gözyaşları bitsin" dedi.

"Enflasyon yüzde 70'lere çıkarıldı, halkın artık dayanacak gücü kalmadı"

Ekonomide zam rekorlarının kırıldığını, halkın haklarının bir avuç zengin eliyle gasp edildiğini söyleyen Beştaş, yeni ekonomi modelinin bittiğini belirterek şöyle konuştu:

FED yüzde 8 enflasyon için 40 yıl sonra ciddi şekilde faiz artırıyor, İngiltere enflasyonu dizginlemek için faiz artırıyor, Mısır, Meksika faiz artırıyor, Türkiye bostan korkuluğu gibi 'faiz sebep, enflasyon sonuç' tekerlemesine takılı kalmış. Göz göre göre, bir inat uğruna yüzde 15 olan enflasyon yüzde 70'lere çıkarıldı. TÜİK'in rakamları bile rekorlar kırdı. Bu halkın artık gerçekten dayanacak gücü kalmadı. AKP ve MHP iktidarı asgari akıl ölçülerini kaybetti. Son dönemde cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarıyla halkın yaşadığı sorunlar unutturulmak isteniyor. Bizim HDP olarak adaylık tartışmamız yok, demokrasi ittifakını genişletme yönünde bir çabamız var.