6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören tarihi Hatay Valiliği binası, 20.04’te merkez üssü Hatay’ın Defne ilçesinde meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde ağır hasar aldı.

Büyük bir kısmı yıkılan bina kullanılamaz hale gelirken, bina çevresinde güvenlik önlemi alan polisler binaya kimse yaklaştırılmıyor.

Antakya'da hastanede büyük panik

Deprem sırasında Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde büyük panik yaşandı.

Durumu iyi olan hastalar, personelin yönlendirmesiyle hastane bahçesine çıkartılırken, yoğun ve yataklı hastalar ise refakatçileri ve hastane çalışanlarının yardımıyla binadan çıkartıldı.

Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastalar daha sonra ambülanslarla sahra hastanelerine taşındı.

Deprem bölgesinde vatandaşlar çadırlardan dışarı kaçtı

Depremin vurduğu illerde 15 gündür sallanan bölgede vatandaşların, çadır kentlerde sarsıntı ile birlikte dışarıya kaçıştıkları görüldü.

Bazı çadırlarda ise deprem sırasında sobaların yıkıldığı bildirildi.

KYK yurtlarında kalan depremzedeler sinir krizi geçirdi

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremin ardından yaklaşık 10 bin depremzede Karaman'daki KYK yurtlarına yerleştirildi.

Bu akşam ise Hatay'da peş peşe meydana gelen depremler kentte şiddetli hissedilirken, yurtta kalan depremzedeler panikle sokağa çıktı.

Panik nedeniyle ihbarlar üzerine yurtların bulunduğu adreslere çok sayıda ambülans ve polis ekibi sevk edildi.

Sinir krizi geçirenlere ambülanslarla müdahale edildi. Bazı depremzedelerin ise kaldırım kenarlarına oturup ağladığı görüldü.