Hamas yetkilisi Osman Hamdan, Lübnan basınına, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve esirler hakkında konuştu.

Hamdan, İsrail ordusu esirleriyle ilgili tutumlarının açık olduğunu belirterek, "İsrail'in Gazze ve Filistinlilere yönelik saldırıları sona erene kadar bunu tartışmayacağız” dedi.

'İsrail Gazze'yi işgal etmeye kalkışırsa...'

Birçok uluslararası tarafın yabancı esirler konusunda Hamas'la görüştüğünü kaydeden Hamdan, İsrail'in Gazze'yi işgal etmeye kalkışması durumunda, 7 Ekim'de yaşananların İsrail için "basit kalacağı" şeklindeki iddiasını dile getirdi.

Hamdan ayrıca, Refah Sınır Kapısı'nın kalıcı olarak açılması ve hastanelerin faaliyetini sürdürebilmesi için acilen yakıt ulaştırılması çağrısında bulundu.

Öte yandan, Reuters'ın aktardığına göre, Hamas yetkilileri daha sonra yaptığı bir açıklama ile 2 rehineyi insani nedenlerle serbest bırakmak istediklerini, ancak İsrail'in onları almayı reddettiğini öne sürdü.

Katar Dışişleri Bakanlığı, rehinelerin serbest bırakılması için ABD ve uluslararası kurumlarla koordinasyonun devam edeceğini bildirdi.

200 rehinenin 30'u çocuk, 20'si yaşlı

Hamas, dün günler süren girişimler sonucu 59 yaşındaki anne Judith Tai Raanan ve 17 yaşındaki kızı Natalie'yi serbest bırakmıştı.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, esirleri, "ABD Başkanı Joe Biden ve faşist yönetiminin iddialarının yanlış ve temelsiz olduğunu dünyaya kanıtlamak için serbest bıraktıklarını" söylemişti.

Hamas, 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyindeki topluluklara ve askeri üslere düzenledikleri şafak baskınında en az 200 kişiyi rehin almıştı.

Rehineler arasında 30 çocuk, 60 yaş üstü 20 kişi olduğu ifade ediliyor.

İsrail'in rehinelerin nerede olduğuna dair doğru bilgi mevcut olmadığı sürece onlara zarar verme pahasına bile saldırıları gerçekleştirileceği belirtilmişti.