Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Ankara'da 18 Aralık 2002'de uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi olayının şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır'ın yakalandığını duyurdu.

Hablemitoğlu cinayeti şüphelisi

Emniyet'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

18.12.2002 tarihinde Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi olayının şüphelilerinden, "terör örgütlerine silah sağlama" ve "tasarlayarak adam öldürme" suçlarından UYAP aranma kaydı bulunan Nuri Gökhan Bozkır, 02.01.2024 tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalanmıştır.

Hakkında 2 kez yakalama kararı çıkarıldı

Avukat Hüseyin Ersöz, Bozkır'ın yakalanmasının ardından yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Nuri Gökhan Bozkır'ın yakalanmasına, en çok da Hablemitoğlu Cinayeti Davası'na iftira niteliğindeki beyanlarıyla dahil edilen diğer sanıklar sevinecektir. Zira kaçmasından en çok zarar görenler, Bozkır'ın tutarsız beyanlarıyla dosyaya dahil edilen Mustafa Levent Göktaş gibi diğer sanıklardı.

Bir kez daha ifade etmek gerekir ki Nuri Gökhan Bozkır, kamuoyunda 'Soğan Tırları Davası' adıyla bilinen yargılamada, hükümle verilen Yakama Kararı sonrasında kaçmıştı.

Bu Yakalama Kararı'nın infazından kaçması sonrası, Hablemioğlu Cinayeti Davası’nda da 'adli kontrolü ihlal ettiği için' ikinci kez yakalama kararı çıkarılmıştı.