İsrail ordusu, çatışmaların 21. gününde, yaklaşık 2.3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni gece gündüz bombalamaya devam ediyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, Gazze’deki hava saldırılarını artırdıklarını ve İsrail Hava Kuvvetleri'nin Gazze'deki yeraltı hedeflerine geniş çapta saldırılar düzenlediğini açıkladı.

Hagari, ordunun son birkaç gündür sürdürdüğü kara operasyonlarını devam ettirdiğini aktararak, "Kara kuvvetleri bu gece kara operasyonlarını genişletecek" dedi.

Hagari, ayrıca kuzey sınırındaki İsrail ordu kuvvetlerinin yüksek alarm durumunda olduğunu dile getirdi.

Hagari'nin açıklaması, İsrail Hava Kuvvetleri'nin son saatlerde Gazze Şeridi'ne düzenlediği yoğun hava saldırılarıyla eşzamanlı yapıldı.

Gazze'de savaş uçakları ve top atışlarıyla yoğun bombardıman var

Gazze'nin her bölgesini hedef alan İsrail saldırıları, bu akşam bölgenin kuzeyinde yoğunlaştı.

İsrail ordusu, ilk olarak akşam saatlerinde obüs saldırılarıyla Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun Mahallesi'ne yoğun saldırılar gerçekleştirdi.

Obüs saldırılarının ardından İsrail ordusu, Beyt Hanun başta olmak üzere Gazze'nin kuzeyine yoğun hava saldırısı başlattı.

İsrail'in elektriğini kestiği ve yakıt girişine izin vermediği için karanlığa gömülen Gazze'de gökyüzünü sık sık atılan bombaların ateşi aydınlattı. İsrail hava araçları yaklaşık bir saat boyunca bölgeye arka arkaya bombalar bıraktı.

Patlama sesleri, İsrail tarafındaki Sderot şehrine kadar ulaşırken, bölge sakinleri, İsrail'in bu akşam başlattığı saldırıların 7 Ekim'den bu yana düzenlenen en yoğun bombardıman olduğunu ifade ediyor.

İsrail ordusu, bölgeyi hava saldırılarının yanı sıra obüsle de vurmaya devam ediyor.

Gazze'nin dış dünyayla bağlantısı koptu

Yoğun bombardıman nedeniyle Gazze Şeridi'yle iletişimin tamamen kesildiği bildirildi.

Filistin telekomünikasyon şirketi Jawwal, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Gazze'deki tüm telefon ve internet hizmetlerinin sona erdiğini duyurdu.

Paylaşımda, İsrail'in düzenlediği yoğun bombardımanın bölgedenin altyapısına zarar verdiği ve Gazze'nin dünyayla bağlantısının koptuğu açıklandı.