Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

Ölü sayısı 18 bin 608'e, yaralı sayısı 50 bin 594'e yükseldi

Son 24 saatte Gazze'deki hastanelere 196 cenaze ile 499 yaralının getirildiğini aktaran Kudra, çok sayıda cenazenin enkaz altında ve yol kenarlarında kaldığını belirtti.

Kudra, İsrail'in saldırılarında 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısının 18 bin 608'e, yaralıların sayısının da 50 bin 594'e çıktığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, İsrail'in sağlık sistemine saldırılarına ilişkin, "İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde hastanelere yönelik saldırılarının hedefi sağlık sistemini yok ederek bölge halkını göçe zorlamaktır" dedi.

Hastaneye dönmeye çalışan sağlık personeline ateş açıldı

İsrail'in çok sayıda sağlık personelini alıkoyduğunu belirten Kudra, Kemal Advan Hastanesi Müdürü Ahmed el-Kahlut'un işkence altında aç ve susuz bırakılarak sorgulandığını söyledi.

Kudra, İsrail'in alıkoyarak Kemal Advan Hastanesi'nden çıkardığı sağlık personelinden bir kısmını serbest bıraktığını, ardından hastaneye geri dönmeye çalışan sağlık personellerine ateş açtığını ve 5 kişiyi yaraladığını ifade etti.

İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'ne yönelik kuşatmayı şiddetlendirdiğini vurgulayan Kudra, hastanenin hedef alınarak, hastane bahçesi ve hastaların kaldığı odaların vurulduğunu aktardı.

Avde Hastanesi'ne yönelik kuşatma ağırlaştırıldı

Kudra, İsrail'in hastaneyi, elektrik, yiyecek ve içecekten mahrum bıraktığına dikkati çekerek, hastanedeki 12 çocuğun süt ve yaşam destek ünitesi eksikliği nedeniyle hayatını kaybetmesinden endişe ettiklerini kaydetti.

İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki el-Avde Hastanesi'ne yönelik kuşatmayı da ağırlaştırdığını kaydeden Kudra, "İşgalci İsrail, el-Avde Hastanesi'ni hedef almaya, hastaneyi elektrik, yiyecek ve içeceksiz bırakmaya, hastaların ve yaralıların hastaneye ulaşmasına engel olmaya devam ediyor. Kemal Advan Hastanesi'nden sonra Avde Hastanesi'ne de baskın yapılmasından endişe duyuyoruz" diye konuştu.