Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından 7-26 Ekim tarihlerinde öldürülenlerle ilgili istatistiki bilgilerin de yer aldığı kapsamlı bir rapor yayımlandı.

7 Ekim'den bu yana 7028 kişi yaşamını yitirdi

Ölenlerin farklı kategorilerde istatistiklere dahil edildiği 212 sayfalık rapora göre, sözkonusu tarihler arasında 2913’ü çocuk olmak üzere 7028 kişi hayatını kaybetti.

Cinsiyet kategorisinde bu sayının dağılımı 3129 kadın ve 3899 erkek şeklinde olurken, 281 kişinin ise kimliği tespit edilemedi.

Raporda, enkaz altında olanlar, hastaneye götürülmeden doğrudan defnedilenler ile hastanelerin kayıt işlemlerini tamamlamadığı kişiler yer almadı.

Kimliği tespit edilenler; isimleri, kimlik numaraları, cinsiyetleri ve yaşlarıyla birlikte raporda yer aldı.

25 Ekim'de 756 kişi öldürüldü, 344'ü çocuk

Rapordaki istatistiklere göre ise, 25 Ekim, 756 ile ölü sayısının en yüksek olduğu gün oldu. Aynı tarihte ölen çocuk sayısı ise 344 olarak kayda geçti.

Raporun yayımlanmasından kısa süre önce Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra düzenlediği basın toplantısında, İsrail ile ABD’nin, Gazze’deki ölü sayılarından şüphe ettikleri yönündeki açıklamalarına karşılık ölenlerin isimlerini kamuoyuyla paylaşacaklarını söylemişti.

ABD Başkanı Joe Biden, önceki gün, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının sivil kayıplara yol açtığını kabul etmiş, ancak Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilerin doğruluğunu sorgulamıştı.