Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de düzenlediği kanlı saldırıların ardından İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı yoğun hava ve kara bombardımanı devam ediyor.

Gazze'de bilanço ağırlaşıyor

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Gazze'de ölümlerin ve yaralananların sayısı her an, her dakika artıyor.

Son verilere göre, İsrail'in 8 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 4506'sı çocuk, 3027'si kadın olmak üzere 11 bin 78 Filistinli öldürüldü, 27 bin 490 kişi de yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 182 Filistinliyi öldürdü.

Savaş uçakları hastaneleri vuruyor

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi'ni, Nasr Çocuk Hastanesi'ni, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu.

Saldırılarda yüzlerce kişi ölürken, yüzlercesi de yaralandı.

1200 İsrailli öldü, 5132 kişi yaralandı

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 70 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana 38'i Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 354'ü asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.