Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki can kayıpları ile yaralılara ilişkin bilgi verildi.

Gazze'ye yönelik saldırılarda 413 kişi öldü, 2300 kişi yaralandı

İsrail'in dünden bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 78'i çocuk, 41'i kadın 413 kişinin hayatını kaybettiği, 2300 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada ayrıca, İsrail’in Filistinli ailelere yönelik gerçekleştirdiği 8 katliamda 54 kişinin öldüğü aktarılırken, konuya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Dünden bugüne 700 İsrailli öldü, 2150 kişi yaralandı

İsrail basını, Filistinli gruplarca dün başlatılan ve bugün de devam eden saldırılarda ölen İsraillilere ilişkin güncel bilgileri paylaştı.

Buna göre, dünden bu yana devam eden saldırılarda 700 İsrailli yaşamını yitirdi, 2150 kişi yaralandı.

Haberde, yaralıların 300'ünün durumunun kritik olduğu kaydedildi.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada ise, Hamas'ın saldırılarında hayatını kaybeden 13 İsrail askerinin daha kimlik bilgilerinin aileleri ve kamuoyuyla paylaşıldığı ifade edildi.

İsrail ordusu, daha önce yaptığı açıklamada, toplam 44 askerinin öldüğünü duyurmuştu.

'120 hedef bombalandı, Hamas'a ait hedefler vuruldu'

Yediot Ahronot gazetesinde yayımlanan İsrail ordusunun açıklamasında, savaş uçaklarının gün boyu (pazar) Gazze'nin kuzeydoğusundaki Beyt Hanun beldesi ve çevresinde 120 hedefi bombaladığı belirtildi.

Onlarca ton roket atılarak gerçekleştiren saldırıda Hamas'a ait hedeflerin vurulduğu, bunların arasında bir tünelin bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, Hamas'ın, Beyt Hanun'u, İsrail’e karşı düzenlediği saldırılarda üs olarak kullandığı öne sürüldü.

Gazze'nin merkezinde bombardıman: Bölgede yangın çıktı

İsrail savaş uçakları Gazze'nin merkezinde yer alan Er-Rimal semtindeki Ulusal İslam Bankası merkezini vurdu.

Saldırının düzenlendiği noktaya yakın vatandaşlara ait evler ve mülkler büyük zarar görürken, bombardıman nedeniyle bölgede yangın çıktı.

Gazze'deki Filistin bankalarından biri olan Ulusal İslam Bankası, Merkez Bankası görevini üstlenen Filistin Para Otoritesi'ne bağlı olmayan, Hamas yönetiminde bir yapı.

Filistin Başbakanı: 'Tüm sorumluluk, uluslararası hukuku ihlal eden İsrail'e aittir'

Filistin Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, Filistin Başbakanı Iştiyye'nin, İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ile Filistin ve İsrail'deki son gelişmeler hakkında telefonda görüştüğü bildirildi.

İsrail'in arkasındaki uluslararası desteğin onu daha fazla suç işlemeye teşvik ettiğini belirten Iştiyye, yaşananların tüm sorumluluğunun, nefret, şiddet ve kışkırtıcı bir atmosfer oluşturan ve uluslararası hukuku ihlal eden İsrail'e ait olduğunu vurguladı.

Iştiyye, Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yönelik ablukanın devam etmesi, şehir, kasaba, köy ve kamplara saldırılması, kutsal mekânların çiğnenmesi, ibadet eden Müslüman ve Hıristiyanlara yönelik saldırıların devam etmesi sonucu doğabilecek sorunlar konusunda defaatle uyarıda bulunduklarını belirtti.

Iştiyye, uluslararası topluma, Gazze saldırılarının durdurulması ve Filistin halkının haklarının verilmesi için yeni bir siyasi yol haritası belirlenmesi çağrısında bulundu.

İsrail Cumhurbaşkanı: 'Düşmana karşı birleşip tek yumruk gibi hareket etmemiz gerekiyor'

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Gazze'den İsrail’e yönelik saldırılara ilişkin, halka hitaben bir konuşma yaptı.

İsrail'in bugünlerde içerisinde bulunduğu gelişmelerin, geniş kapsamlı bir savaşın parçası olduğunu dile getiren Herzog, "Böylesi bir savaş göz açıp kapayıncaya kadar bitmez. Düşmanlarımız siber saldırı, gerçek olmayan görüntüler ve raporlar yayınlayarak önemli psikolojik çabalar sarf ediyor. Bunların tüm amacı içimize korku ve endişeyi salmak" ifadelerini kullandı.

Herzog, tartışmasız bir gerçek olarak, başarmanın dışında İsrail devletinin başka bir seçeneğinin olmadığını söyledi.

Rehavete kapılmamalarını isteyen Herzog, kendilerini zor günlerin beklediğini, düşmana karşı birleşilmesi ve tek yumruk gibi hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

Sınırdaki Yahudi yerleşim yerleri boşaltılıyor

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze ve Lübnan sınırına yakın Yahudi yerleşim birimlerinin tahliye edilmesi için hazırlıkların yapılması talimatını verdi.

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Savunma Bakanı Gallant, güvenli mesafe planının uygulanmasını onayladı.

Buna göre, Gazze ve Lübnan sınırına yakın Yahudi yerleşim birimlerinin tahliye edilmesi için hazırlıkların yapılması yönünde talimat veren Gallant, ayrıca iç cephedeki durumu yönetmelerine yardımcı olmak için subaylara, belediye başkanlarına ve güvenlik çitine bitişik yerleşim yerlerine silah ve mühimmat sağlanmasını istedi.

Gazze ve Lübnan sınırına yakın Yahudi yerleşim birimlerinin tahliye edilmesini içeren 'güvenli mesafe' planına göre, İsrail'in kuzey ve güney sınırlarında kilometrelerce mesafelik bir hattın sivillerden boşaltılması hedefleniyor.

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, emekli general Gal Hirsch'i Gazze Şeridi ve çevresindeki esirler ve kayıp kişiler dosyası sorumlusu olarak atadığı bildirildi.