Süper Lig'de 15. hafta karşılaşmasında Galatasaray, Adana Demirspor'u 3-1 geçerek Kopenhag maçı öncesi ligde haftayı kayıpsız kapattı.

Şampiyonluk yarışındaki rakibi Fenerbahçe'nin deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacağı haftada Adana Demirspor'u konuk eden Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu âdeta yıldızlaştı.

1 gol-1 asistle geceye damga vuran Kerem Aktürkoğlu, Şampiyonlar Ligi'ndeki kritik Kopenhag maçı öncesi takımını sırtladı.

Teknik direktör Patrick Kluivert ile yollarını ayırdıktan sonraki ilk maçta Galatasaray'a konuk olan Adana ekibi, 45+4. dakikada Niang ile bulduğu penaltı golüne rağmen beraberlik fırsatlarını değerlendiremedi ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Sonradan oyuna giren Cedric Bakambu ile penaltı kazanan Galatasaray'da, Mauro Icardi 90+5. dakikada attığı golle maçın skorunu 3-1 olarak tayin eden isim oldu ve Kerem gibi mücadeleyi 1 gol, 1 asistle tamamladı.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 40'a çıkardı ve maç fazlasıyla ligde liderlik koltuğuna yeniden oturarak cumartesi akşamı oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi ve Şampiyonlar Ligi'ndeki Kopenhag maçı öncesinde moral depoladı.

Sarı-kırmızılılar, ligde bir sonraki hafta Sivasspor deplasmanına konuk olacak, Adana Demirspor ise sahasında İstanbulspor ile karşılaşacak.