Süper Lig'de 21. haftanın dev maçında Galatasaray, Trabzonspor deplasmanında 3 puanı 5 golle aldı.

Zirve yarışı veren sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada fırsatı kaçırmadı.

Trabzonspor karşısına liderin 3 puan gerisinde çıkan Galatasaray, deplasmanda aldığı farklı galibiyetle zirvenin ortağı oldu.

Galatasaray, Süper Lig tarihinde Trabzonspor'a rakip olduğu bir maçta beş golü ilk kez attı.

Zaha'dan peş peşe goller

Papara Park'ta maça iyi başlayan Trabzonspor, 13. dakikada şok bir golle geriye düştü. Ceza sahası içinde Barış Alper'in içeriye çevirdiği topa iyi bir vuruş yapan Wilfried Zaha, takımını öne geçirdi: 0-1.

İlk yarıda bir topu da direkten dönen Galatasaray, soyunma odasına 1-0'lık üstünlük ile girdi.

İkinci yarıda da tehlikeli pozisyonlar bulan Galatasaray, hızlı gelişen atakta dakikalar 61'i gösterirken Zaha ile farkı 2'ye çıkardı. Kerem Demirbay'ın pasıyla topla buluşan Zaha, ceza alanında sağ çaprazdan yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Uğurcan Çakır'ın yanından uzak köşede ağlarla buluşturdu: 0-2.

Mertens, Zaha, Kaan Ayhan üçgeni

Trabzonspor ikinci golün şokunu atlatamadan 64. dakikada bu kez üçüncü golü ağlarında gördü.

Hızlı gelişen atakta Dries Mertens, Wilfried Zaha, Kaan Ayhan arasındaki üçlü paslaşma sonucunda ceza alanında topla buluşan Kaan Ayhan, sol çaprazdan ayak içiyle yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Uğurcan Çakır'ın yanından uzak köşede filelere yolladı: 0-3.

Fark 2'ye düştü ama Galatasaray durmadı

Trabzonspor 79. dakikada Enis Destan ile farkı 2'ye düşürdü. Kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası önünde topa gelişine vuran Enis Destan farkı 2'ye indirdi: 1-3.

80. dakikada Galatasaray'ın golcü futbolcusu Kerem Aktürkoğlu ile dördüncü golü buldu. Ceza sahası dışından çok şık bir vuruş yapan Kerem Aktürkoğlu kaleci Uğurcan Çakır'ı avlayarak farkı yeniden açtı: 1-4.

Sarı kırmızılarda Zaha 90'da bir kez daha ağları buldu ama VAR incelemesi sonucu gol öncesi faul tespit edildi.

Kerem yeniden sahnede

Uzatmalarda bir kez daha sahneye çıkan Kerem Aktürkoğlu ceza sahası içine çevrilen topta sert bir şutla maçta beşinci golü buldu: 1-5.

Bu sonucun ardından puanını 54'e çıkaran Galatasaray, rakibi Fenerbahçe ile puanını eşitledi ve averaj farkıyla 2'nci sırada yer aldı.

Galatasaray gelecek hafta evinde İstanbulspor'u ağırlayacak, Trabzonspor ise Rizespor deplasmanına gidecek.