Süper Lig'de 17. hafta maçında Galatasaray, evinde Ankaragücü'nü konuk etti.

Eski Galatasaraylı Taylan Antalyalı'nın gol perdesini açtığı maçta sarı-kırmızılı ekip geri dönmeyi başardı ve başkent ekibini 2-1'lik skorla mağlup etti.

Ligdeki yenilmezlik serisini 7 maça yükselten Galatasaray, son 6 maçından 18 puan topladı ve Fenerbahçe ile oynayacağı derbiye 'lider' unvanıyla çıkmayı garantiledi.

30 dakikada skor belirlendi

7. dakikada Emre Kılınç'ın asistinde Taylan Antalyalı röveşatayla topu ağlara gönderdi ve Ankaragücü'nü öne geçirdi: 0-1.

Golden sonra Ankaragücü kalesine yüklenen Galatasaray, Sivasspor maçının 90+5. dakikasında galibiyet golünü atan Barış Alper Yılmaz ile beraberliği yakaladı. Milot Rachica'nın ortasına iyi hareketlenen Barış Alper Yılmaz, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skora dengeyi getirdi: 1-1.

30. dakikada Dries Mertens'in pasında topla buluşan Bafetimbi Gomis, topu iyi sakladıktan sonra yüzünü kaleye döner dönmez yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-1.

İkinci yarıda tempo düştü

İlk yarısı Galatasaray’ın 2-1'lik üstünlüğü ile geçilen maçın ikinci yarısı düşük tempoda başladı.

Ancak 69. dakikada hızlı atak şansı yakalayan Ankaragücü, Emre Kılınç ile yüzde 100'lük bir gol fırsatından yararlanamadı.

Kalan dakikalarda iki takım da fırsatları değerlendiremeyince, Galatasaray Ankaragücü'nü 2-1 yenerek liderlik koltuğunu yeniden ele geçirdi.

Pazar günü derbi

Puanını 36'ya yükselten sarı-kırmızılılar, pazar günü ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Ligde bir sonraki maçını Kayserispor ile oynayacak Ankaragücü ise, 16 puanda kaldı.