Donbass'a askeri harekât emri veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir PutinUkrayna topraklarını işgal etme niyetleri olmadığını belirterek, "Operasyonun amacı sivillerin hayatını korumak" dedi.

Dışarıdan gelecek müdahalelere karşılık verileceğini de söyleyen Putin, Ukrayna askerlerine silah bırakma ve çekilme çağrısı yaptı.

Kiev'de sokağa çıkma yasağı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ise kendilerini kanlarının son damlasına kadar savunacaklarını belirterek ülke genelinde sıkıyönetim ilan etti.

Zelenski, "Kayıplarımız var, birçok uçak ve zırhlı aracımız tahrip edildi. Çernobil bölgesinde Ruslar yavaş ilerliyor" açıklamasında bulundu.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Öte yandan, Ukrayna'nın güneyinde yer alan Herson kentinin valiliği, şehrin bir kısmının artık Ukrayna'nın kontrolünde olmadığını söyledi.

Ruslar Çernobil'e girdi

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı, Rus birliklerinin Belarus tarafından eskiden Çernobil nükleer enerji santralinin bulunduğu yere yakın bir bölgeye girdikleri açıkladı.

Hastane vuruldu, 4 kişi öldü

Kiev belediye başkanı ise, 4 metro istasyonunun hava saldırılarına karşı sığınak olarak kullanılabileceğini belirtirken, Donetsk'teki yerel Ukrayna yönetimi Rus güçlerinin bir hastaneyi vurduğunu ve 4 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

G7 ülkelerinden kınama: "Çok kanlı geçme ihtimali var"

Rusya'nın Ukrayna işgalini kınayan G7 ülkeleri, "Rusya işgalinin çok kanlı geçme potansiyeli var" açıklamasında bulundu.

Rusya: "74 askeri altyapı unsuru imha edildi"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD ve Nato ile yoğun görüşmeler gerçekleştirdik. Diyaloğa daima hazırız. Hâlâ uluslararası hukuk ve uluslararası sorumluluklarla dönme ihtimalinin olduğunu umuyoruz" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da 74 yerüstü askeri altyapı unsurunu imha ettiğini duyurdu.

Ukraynalı yetkililer ise Mariupol'de top mermisinin yerleşim yerine düştüğünü ve kayıpların araştırıldığını bildirdi.

Ukrayna: "203 saldırı yapıldı, bazı Rus askerleri esir alındı"

Ukraynalı yetkililer, şimdiye kadar Rusya'nın 203 saldırı düzenlediğini açıkladı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, ülkenin doğusundaki çatışmalarda bazı Rus askerlerini esir aldığını duyurdu.

Bunun yanı sıra, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, başkent Kiev yakınlarındaki Gostomel askeri havalimanına saldıran 3 Rus helikopterini vurduğunu açıkladı.

'Sınır muhafızları sınırı terk etti' iddiası

Rusya'nın Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ukrayna sınır muhafızlarının sınırı terk ettiğini duyurdu.

Ukrayna sınır yetkilileri, Rus askerlerinin Kiev'e girmeyi denediğini ve Rusya'nın Grad roket sistemi kullandığını söyledi.

Ukrayna Acil Durum Servisi, Ukrayna askeri uçağının düştüğü ve 5 kişinin öldüğünü açıkladı.

2 Rus sivil kargo gemisi Ukrayna tarafından füzeyle vuruldu

Ukraynalı yetkililer, Odessa'daki füze saldırısında en az 18 kişinin öldüğünü açıkladı.

Rus Tass Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Azak denizinde 2 Rus sivil kargo gemisi Ukrayna tarafından füzeyle vuruldu. Vurulan gemilerde ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Ülke genelinde 40'ın üstünde Ukraynalı öldü

Kiev'in yakınındaki Brovary şehrinin belediye başkanı, kentte ez az 6 kişinin öldüğünü açıkladı.

Ukrayna ordusu, ülkenin doğusunda yaklaşık 50 Rus askerinin öldürüldüğünü, 6 Rus uçağının ve 4 tankın imha edildiğini açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Oleksii Arestovich, çatışmalarda, ülke genelinde 40'tan fazla insanın öldüğünü, onlarca kişinin de yaralandığını açıkladı.

Rusya ise hava ve zırhlı araçlarının zarar gördüğü iddialarını reddetti.