Kanun hükmünde kararname ile (KHK) kamu görevinden çıkarılan doktor Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş'ın mücadelesini anlatan 'Kanun Hükmü' adlı belgesel, daha önce çıkarılıp geri alındığı 60. Altın Portakal Film Festivali seçkisinden yeniden çıkarıldı.

Festival yönetmenine soruşturma

Antalya Altın Portakal Film Festivali Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, festivale ait sosyal medya hesabında 'Kanun Hükmü' belgeseliyle ilgili açıklama yaptı.

Boyacıoğlu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bugün, iki bakanlık tarafından yapılan açıklamalar üzerine, 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması'nda yer alan 'Kanun Hükmü' adlı filmin festivaldeki varlığı nedeniyle şahsım adına soruşturma açıldığı bilgisi tarafıma ulaşmıştır.

Bu soruşturmayla birlikte benim ve ekibimin can güvenliği ile ilgili tehditler de oldukça yüksek perdeden devam etmektedir.

'Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak tarif edilmeyi kabul edemeyiz'

Antalya Altın Portakal Film Festivali ekibi tüm tarafların sesine kulak vermek adına ilgili filmi yeniden seçkiye alırken, yine festivalin birliğini ve bütünlüğünü düşünmüştür. Oysa, oldukça yüksek sesle tepkilerini dile getiren sinema sektöründen gereken desteği göremedik.

Geldiğimiz noktada kendini sinema emekçileri adına sorumlı hissederek hareket eden bizler, olayın sorumlusu ve suçlusu olarak gösterilmek isteniyoruz. Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak tarif edilmeyi kabul etmemiz mümkün değildir.

Belgesel, festival seçkisinden tekrar çıkarıldı

Bu aşamada yeni bir karar alarak 'Kanun Hükmü' adlı belgeseli 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali seçkisinden çıkarıyoruz.