Süper Lig'de 26. hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor deplasmanına çıkan Fenerbahçe, çok zorlandığı maçta 3 puanı 3-1'lik skorla aldı.

Yoğun yağış ve ağır zeminde oynanan mücadelenin ilk yarısında geriye düşen sarı-lacivertliler, maçı ikinci yarıda çevirdi.

Şampiyonluk yarışında geçtiğimiz hafta 2 puan geriye düşen Kanarya, kritik virajı kayıpsız geçerek rakibi Galatasaray'ın puan kaybını beklemeye başladı.

67 puana yükselen ve maç fazlasıyla liderlik koltuğunu devralan Fenerbahçe, Galatasaray'ın 1 puan önüne geçti.

Fenerbahçe ilk yarıda döküldü

İlk yarıda oldukça etkisiz bir futbol sergileyen sarı-lacivertli ekip, 27. dakikada Çaykur Rizesporlu Minchev'in attığı golle 1-0 geriye düştü.

Ceza sahası dışında kafalardan seken ve en son Babajide Akintola'nın kafayla indirdiği topu önünde bulan Martin Minchev, ceza alanında yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Dominik Livakovic'in yanından ağlarla buluşturdu: 1-0.

İlk yarı Çaykur Rizespor'un 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Serdar Dursun'dan kritik gol

İkinci yarıya 3 değişiklikle başlayan İsmail Kartal'ın oyuna aldığı Serdar Dursun 48. daikada attığı golle Fenerbahçe'ye hayat verdi.

Yine oyuna ikinci yarının başında giren İrfan Can Kahveci'nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasını iyi takip eden Serdar Dursun, altıpas içinden gelişine yaptığı vuruşla topu Tarık Çetin'in yanından filelere gönderdi.

Kanarya'nın golcüsü Edin Dzeko

65. dakikada Fenerbahçe'yi öne geçiren gol, Edin Dzeko'dan geldi.

Hızlı gelişen atakta Mert Hakan Yandaş'ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Dzeko'nun sol çaprazdan yaptığı vuruşta Tarık Çetin'in müdahalesi yeterli olmayınca meşin yuvarlak uzak köşede ağlarla buluştu.

Bu sezon Süper Lig deplasmanlarında Adam Buksa'yla birlikte en fazla gol atan futbolcu olan Edin Dzeko (8), en son 2016/17'de Roma formasıyla dış sahada daha fazla lig golü kaydetti.

İrfan Can Kahveci farkı

Fenerbahçe Dzeko'nun golüyle deplasmanda geri dönmeyi başardı.

Uzatmalarda ise Tadic'in ortasında arka direkte gelişine şık bir vuruş yapan İrfan Can Kahveci, maçın skorunu belirledi.

Sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılan sarı-lacivertliler zor da olsa haftayı 3 puanla kapattı.

Fenerbahçe, gelecek hafta iç sahada Kasımpaşa'yı konuk edecek.