İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bir başka suçtan tutuklu olan Fatih Tezcan, SEGBİS ile bağlandı. Duruşmada Tezcan'ın avukatı Zeynep Geçen de hazır bulundu.

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Fatih Tezcan'ın "Terörle Mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Fatih Tezcan: "Neden hakkımda dava açılmış anlamış değilim"

Fatih Tezcan, savunmasında, neden cezaevinde olduğunu anlamadığını belirterek şöyle konuştu:

Savunma yaptığım halde neden cezaevindeyim? Ben terörle mücadele eden biriyim. İzinsiz paylaşım yapmış değilim. Neden hakkımda dava açılmış anlamış değilim. Benim paylaşım yapma sebebim, Mehmet Ağar hakkında verilen kararın neden 48 gün gizlendiği. Oysa benim paylaştığım bilgiler, Adalet Bakanlığı sitesinde de mevcuttur. Paylaştığım bilgiler her yerde yayınlanmıştı. Hakimlerin sicil numaralarını yayınlamadım, isimlerinin baş harflerini yayınladım.

Avukatı mütaalaya karşı savunma yapmak için süre istedi

Tezcan'ın avukatı Zeynep Geçen ise, "Müvekkil, her vatandaşın araştırarak sahip olabileceği bilgileri paylaşmıştır. Dosyada da gizlilik kararı yoktur. Benzer suçtan yargılanan gazeteciler beraat etmişlerdir. Mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti Fatih Tezcan'ın avukatının mütalaaya karşı süre talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.