CHP'den 25 - 26. Dönem Eskişehir milletvekilliği yapan ve CHP Parti Meclisi (PM) üyesiyken, geçen yıl mayıs ayında istifa ederek Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Gaye Usluer, geçen yıl haziran ayında partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Usluer, yeniden CHP'ye geri döndü.

Seçimleri "Ülkemiz için köprüden önce son çıkış" diye nitelemişti

Usluer, Memleket Partisi’nden istifasını şu sözlerle duyurmuştu:

Gün küçük olsun bizim olsun zamanı değil. Ya kazanılacak ya da kazanılacak bir seçim sürecinin içindeyiz. Aksi düşünülemez, düşünülmemeli. Ülkemiz için köprüden önce son çıkış görünen, alternatif ya da aksini düşünmek bile istemeyeceğim sürece, isteyerek ya da istemeyerek olumsuz katkıda bulunuyor olmak en büyük endişem. Bu duygu ve düşüncelerle Memleket Partisi'nden istifa ettiğimi bilgilerinize sunuyorum.

Bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Usluer, dönüşünü ‘yuvaya dönüş’ olarak tanımladı.

"Hedefimiz, Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanı yapmak ve düzeni değiştirmek"

Usluer, şöyle konuştu:

Bu sürece olumlu katkı sunmak istiyorum. Seçime 32 gün kaldı, efelenerek, hakaret ederek ve ötekileştirerek, olmayanı varmış gibi göstererek, yapmadığını yapacakmış gibi göstererek seçim kazanma dönemi bitti. Bu iktidar gitmeli. Bu iktidarı göndermek hepimizin sorumluluğu. Tüm CHP milletvekili adaylarına başarılar diliyorum. Ortak hedefimiz belli. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanı yapmak ve düzeni değiştirmek. Birlikte başaracağız.