Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya eski Diyarbakır Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katılırken, avukatları salonda hazır bulundu.

Savcı tutukluluk halinin devamını istedi

Cumhuriyet savcısı esas hakkında hazırladığı mütalaada, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kaçma ve saklanma şüphesi, suçun alt ve üst sınırı ile verilmesi beklenen cezaya göre adli kontrol tedbirinin yetersiz kaldığını gerekçe göstererek Mızraklı'nın cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Mızraklı, üzerine isnat edilen suçlamaları reddederken, avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak tahliyesini talep etti.

9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı

Mahkeme, sanık Mızraklı'nın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Terör soruşturması kapsamında tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mızraklı'nın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan çarptırıldığı 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasının Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nce usulden bozulmasının ardından 15 Mart'ta yeniden yargılanmasına başlanmıştı.