Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın yasa teklifini İçtüzük hükümlerine aykırı olduğu gerekçesiyle iade etti.

HDP'li Garo Paylan'ın Meclis Başkanlığı'na verdiği yasa teklifi, "Ermeni Soykırımı'nın Tanınması, Soykırım Faillerinin İsimlerinin Kamusal Alandan Kaldırılması" adını taşıyordu.

Paylan'ın, sözkonusu kanun teklifini cuma günü mesai saati bitimine yakın verdiği, Meclis Başkanı Şentop'un da vakit kaybetmeden 23 Nisan özel oturumu sırasında iade yazısını yazdığı öğrenildi.

Ömer Çelik: "Bu yalan ve ahlaksız teklifi lanetliyoruz"

Paylan'ın teklifi, Adana'daki iftar programında konuşan Ömer Çelik'in de gündemindeydi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bir HDP milletvekili, Garo Paylan adlı bir şahıs, milletimize iftira anlamına gelen sözde soykırımın tanınması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne teklif vermiş. Bu yalan ve ahlaksız teklifi mahkûm ediyoruz ve lanetliyoruz" dedi.

Bekir Bozdağ: "TBMM iftiraların görüşüleceği bir yer değil"

Paylan'a bir tepki de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Ttwitter hesabında paylaşım yapan Bozdağ, şunları söyledi:

Türkiye Büyük Millet Meclisi milletimize, ecdadımıza, devletimize ve tarihimize iftiraları içeren kanun teklifinin görüşüleceği bir yer değildir.