Bu yazın yeni şarkısı "Seni Görmeye Geldim"in gönüllerimizi çaldığına inanıyorum. Erinç, "şarkıların hayatın içinden geldiğini, anlık bir dürtülmeyle, coşmayla ifade bulup mantıklı bir düzlemde buluşması gerektiğini" söylüyor bize.
Elbette ‘düzlem’ diye bahsetmesinin bir sebebi var. Çünkü "Seni Görmeye Geldim" şarkısının hem sözlerini ve müziğini kendisi yaptı, hem de klibini çekti. Tüm bu parçaları bir düzlemde birleştirmek elbette özel bir yeteneğe mahsus olabilir, ancak bu yeteneğin bir köşesinde yalnızlığın da sözkonusu olduğunu düşünüyorum. Zaten Erinç bunu ilk kez de yapmıyor (söz-müzik ve klip çekimi).
İşin ilginç yanı, bu güzel şarkılar bizim radyolarımızda çalınmıyor. Fakat yabancı basında www.thepunkhead.com, https://rockcharts.news, https://www.berlinonair.cc gibi sayfalar Erinç'i çoktan fark etmiş olacaklar ki radyolarında şarkılarına sıklıkla yer veriliyor. Astık mı bayrakları?
Bir projeye başlarken eğer kendisi dinlemiyorsa devam etmediğini belirten Erinç, bilgisayarında yarım kalmış projeler olduğunu da sözlerine ekliyor. En kısa zamanda tamamlanması ümidiyle diyelim.
"Seni Görmeye Geldim" şarkısının klibinde bize Van'ı gezdiren Erinç, ilham kaynaklarının yaşadığı olaylar ve gezdiği-gördüğü yerler olduğunu belirtiyor. Tekrar eden ritimlerin diğer şarkılarında olduğu gibi dinleyenlerine, "Siz de benim gibi hayatın dertlerinden çok sıkılıp ama nefes almayı isteyen insanlarsanız bu şarkıyı size yazdım, demek istiyorum. Bu sebepten şarkıda, 'yaza geldim' gibi tekrar eden sözler var ve bu sözlerle hayatın eğlenceli kısmını da vurgulamak istiyorum," sözleriyle armağan ediyor.
Öte yandan, "Şarkı sözlerim biraz kaygısız, bu yüzden bu kadar rahat, Dadaist," diyor örneğin. Bu sebepten olsa gerek, bu şarkının dinleyenlere umut da vermesini istediğini ve dinleyicileri yönlendirmekten ziyade hissettikleri gibi yorumlamalarından memnuniyetini dile getiriyor.
"Seni Görmeye Geldim" şarkısı için de şu notu düşüyor:
"İki yıl önceden gelen anılar yığınından oluşuyor. İzmir'den Van'a doğru süregelen melodiler. Van'a öğretmen olarak atanma sürecimden sonra kendimi buldum. İki yıllık bilinçaltımın ürünü."
Erinç, hayatlarımızın bir etkileşim süreci olduğunu, doğru zamanda gerekli imkânlar olmasa da başka bir doğru zamanın muhakkak bulunduğunu ve imkânsızlıkların da ilham verebildiğini kendi deneyimleriyle harmanlayıp Van'a alışma sürecinin bu durumla ilişkili olduğundan söz ediyor.
Özellikle öğrencileriyle paylaşımda bulunması ve onlara ilham kaynağı olabilmesinin de çabalarının karşılığı olduğunun altını çiziyor.
"Benim 100 çocuğum var şu an görev yaptığım okulda," diyen Erinç, öğrencileriyle ilişkisini şu sözlerle anlatıyor:
"Öğrencilerimin abartılı iltifatları beni elbette şevklendiriyor. O öğrencilerin hepsine yanıt vermeye özen gösteriyorum. Şarkılarım yayınlanmadan önce öğrencilerim hep, 'Yeni şarkı ne zaman?' diye soruyor. İçlerinden bir tanesi, Zeynep, yazdıklarını benimle paylaşıyor mesela, şarkıcı olmanın detaylarını soruyor. Yetenekli öğrencilerimin olması, bana sorularla gelmesi, onlara destek olabilmek elbette ki beni çok mutlu ediyor. Keza yine Nurcan, acayip yetenekli bir öğrencim. Onun bir hayalini gerçekleştirdik. Kendi şiir kitabını çıkarmak istiyordu. Okuldaki öğretmen arkadaşlarla birlikte yardımcı olmaya çalıştığımız Nurcan Kokuçin'in Polen Esintisi isimli şiir kitabını okuyucularla buluşturduk. Bu tarz durumlar beni daha fazla teşvik ediyor elbette."
Erinç, hâlâ kendini tanımaya devam ettiğini, kusurlarıyla barışık olduğunu ve kendisiyle alay etmekten hoşlandığını da söylüyor. Elbette bu tanımlamalar onun mütevazı tavrıyla alakalı. "Zararsız bir deliyim ben. 'Kendim incinirim, ancak siz incinmeyin insanı'yım ben," diyor bu yüzden.
O halde Polen Esintisi okuyacağımız ve Erinç'in yeni şarkısı "Seni Görmeye Geldim"i dinleyeceğimiz bir hafta diliyorum hepinize.
Yazıyı şarkının şu güzel sözleriyle bitirelim mi:
"Ah ben yaza geldim
Bildiğimiz mevsime geldim."
Saadet Gadiri Nişli