Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel başkanlığını yaptığı AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, "CHP İstanbul İl Başkanı'nın bazı mahkûmiyet kararlarının onanmasının ardından bize yönelik hakaret furyası başlattılar. Ettikleri her kem sözün, attıkları her iftiranın cevabını hukuk önünde vereceklerdir" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT'la ilgili iddialarına da yanıt veren Erdoğan, "Hakikatle, akılla, mantıkla ilgili olmayan bir SADAT tantanası çıkarttılar. Kılıçdaroğlu, SADAT'ın önüne baskın yapar gibi gitti. Bu çıkışının suflesinin nereden geldiğini çok iyi biliyoruz. Başaramayacaksınız" diye konuştu.

"Ülkenin hayrına tek iş yapmayan karikatür tiplerin cesaretinin giderek arttığını görüyoruz"

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak önümüzdeki dönemde de eser ve hizmet siyasetimizle yolumuza kararlılıkla devam edecek, ülkemizi hedefleriyle buluşturmayı sürdüreceğiz. Türkiye'nin kapsamlı ve iddialı vizyona, hedefe, programa, projeye sahip tek partisi AK Parti, tek siyasi birliği Cumhur İttifakı'dır.

2023 seçimleri bir final değil, büyük ve güçlü Türkiye için yeni bir milat, yeni bir başlangıç olacaktır. Ülkenin ve milletin hayrına tek iş yapmayan karikatür tiplerin cesaretinin giderek arttığını görüyoruz. 2023'te hepsinin maskeleriniz düşürecek, onları siyaset arşivinin tozlu raflarına havale edeceğiz.

Rize-Artvin Havalimanı, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi bu yıl hayata geçirdiğimiz dev projelerden biridir. Bazı gafiller Rize-Artvin havalimanına da kulp takmaya kalktı.

"SADAT'ın şu anda kullandığımız oluşum olduğunu söyleyecek kadar terbiyesizleşiyor"

CHP İstanbul İl Başkanı hakkındaki yargı kararının ardından bize yönelik hakaret ve iftira kampanyası başlattılar. Yargı kararı eleştirilebilir ama kişilik haklarına saldırı derecesinde sözler siyasetin değil, hukukun konusudur.

Hakikatle, akılla, mantıkla ilgili olmayan bir SADAT tantanası çıkarttılar. Kılıçdaroğlu, SADAT'ın önüne baskın yapar gibi gitti. Bu çıkışının suflesinin nereden geldiğini çok iyi biliyoruz. Başaramayacaksınız. Bunun, Türkiye'nin, arabulucu rolüne ve sınırları dışında yürüttüğü operasyonlara karşı bir cevap olduğunu iyi biliyoruz. Sinsi siyasi ve çelmelerle neticelendiremediğiniz işi Bay Kemal gibi karikatür bir tiple hiç elde edemezsiniz. SADAT'ın yöneticileri ile uzaktan yakından alakam olmadığı halde, şu anda kullandığımız oluşum olduğunu söyleyecek kadar terbiyesizleşiyor.

SADAT tartışması bitmeden Atatürk Havalimanı'nda inşa edeceğimiz millet bahçesine bin bir yalan, bin bir iftira ile saldırmaya başladılar. Atatürk Havalimanı'nın bir pisti faaliyettedir.

İBB Başkanı olduğum dönemde 1 milyon 250 bin ağaç diktik.

"Dertleri Atatürk ismini kalkan yaparak kendi kirli gündemlerini inşa etmek"

Tüm darbecilerin demokrasimize yaptıklarını gizlemek için kullandıkları, hep Atatürk maskesi olmuştur. 12 Eylül'den 28 Şubat'a kadar tüm darbecilerin ihaneti gizlemek için en önemli aracı hep Atatürk maskesi olmuştur. 12 Eylül darbecilerinin başı Evren de Yeşilköy'ün ismini Atatürk yaparak aynı yolu izlemiştir. Atatürk ismi üzerinden fırtına koparanların hiçbiri bu hakikati dile getirmez. Dertleri, ismi kalkan yaparak kendi kirli gündemlerini inşa etmektir. Gerçekten Atatürk hassasiyeti olsaydı, kendilerine Mustafa Kemal'in itleri diyenlerden hesap sorarlardı.

29 Mayıs'ta İstanbul'un fethini Atatürk Havalimanı'nda kutlayacağız.

Ekonomik sıkıntılar gelişmiş ülkeler başta olmak üzere herkesi kara kara düşündürüyor.

"Terör örgütleri hâlâ İsveç'te yürüyor"

NATO'daki müttefiklerimizden beklentimiz Türkiye'nin kendi sınırlarını güçlendirme hususundaki meşru çabalarına aynı şekilde yaklaşmaları.

(Finlandiya ve İsveç'in NATO başvurusu) Hem PKK/YPG'ye her türlü desteği verip hem de NATO üyeliği için destek istemek tutarsızlıktır. Pazartesi gelmek istiyorlarmış, "Boşuna yorulmasınlar" dedim, terör örgütleri hâlâ İsveç'te yürüyor.