Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Savunma Bakanı Merhef Ebu Kasra ve Genel İstihbarat Teşkilatı Başkanı Enes Hattab'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Görüşmede, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da hazır bulundu.
İletişim Başkanlığı, kabul sonrası bir açıklama yaparak görüşmenin detaylarını paylaştı.
Açıklamada, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması ve ülkede barışın sağlanması için atılacak adımların ele alındığı belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Suriye halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, Türkiye'nin Suriye'nin yeniden imarı ve insani yardım çalışmaları için destek olmaya devam edeceğini ifade etti. Erdoğan, uluslararası yaptırımların kaldırılmasının önemine de vurgu yaptı.
Ayrıca, Erdoğan, "Suriye’nin geleceğinde terör örgütlerine yer yok" diyerek, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için kararlı bir duruş sergilenmesi gerektiğinin altını çizdi.
Görüşme, Türkiye ile Suriye arasındaki diplomatik ilişkilerin geliştirilmesi ve bölgedeki sorunların çözümüne ilişkin önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.