Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında, uluslararası basın toplantısına katıldı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Fas'taki deprem, 6 ay önce asrın felaketini yaşamış bir ülke olarak tüm imkânlarımızla Faslı kardeşlerimize yardıma hazırız.

Mültecilerin gönüllü ve güvenli dönüşü sağlanmalıdır.

Putin ile görüştüm Soçi'de. Rusya, Katar ve Türkiye olarak 1 milyon ton tahılın Afrika ülkelerine ulaştırılmasını önemsiyoruz. Tahıl meselesinde Rusya'yı dışlayan bir sürecin sürdürülebilir olma ihtimali çok düşüktür.

Polis koruması altında Kuran-ı Kerim yakılması çok açık bir provokasyondur, nefret suçudur. Hiç kimse bizden buna sessiz kalmamızı bekleyemez. Ülkemizin teklif ve gayretleriyle, kutsal kitaplara saldırı, G20 bildirisinde de kınanmıştır

Küresel gıda güvenliğine katkı için yakın zamanda Gıda Güvenliği Çalışma Grubunu toplayacağız.

İnsanlığın ortak geleceği adına İslam düşmanlığının yükseldiği tüm ülkelerin, bu konuda artık daha kararlı politikalar izlemesi gerektiğine inanıyorum.

Denizler mülteci mezarlığı oldu.

Yarın büyük ihtimalle Paşinyan ile de görüşeceğim.

Karadeniz'de sükuneti bozacak, bölgede gerilimi tırmandıracak her türlü adımdan uzak durulması gerektiği kanaatindeyiz.

Biden ile ayaküstü de olsa görüştük. F-16 konusu da gündeme geldi. F-16 konusunu İsveç'e bağlamaları doğru değil. 'İsveç de İsveç' diyorlar, bu yaklaşım bizi üzmektedir. Benim cevabım 'siz her şeye kongre' diyorsunuz, benim de kongrem TBMM. TBMM'den geçmediği sürece bu karara benim 'evet' demem mümkün değil. İsveç'in üzerine düşenleri yapması lazım.

Sayın Lavrov ile uzun uzadıya görüşme yaptık. Tabii ki Şi'nin de olması iyi olurdu.

Bizi 50 yıldır AB üyesi ülkeler hep oyalamıştır, bugün de oyalıyorlar. Oyalasalar da oyalamasalar da Türkiye Türkiye'dir, biz yolumuza devam ederiz.