Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçim sonuçlarına ilişkin Ankara'da değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

Bir seçim daha alnının akıyla tamamlanmıştır. Geleneksel balkon konuşmamızı şimdiden yapalım dedik. Bütün bu maratonun neticesini bu akşam sizlerle yaşıyoruz. Birileri mutfakta, biz de balkonda.

"Yüzde 50'nin üzerinde bir oy oranıyla bu turu bitireceğimize inanıyoruz"

Kazanan, seçim tablolarının göstereceği rakamların ötesinde tartışmasız bir şekilde ülkemiz, milletimiz olmuştur. Tarihimizin en yüksek katılımlı seçimlerinden birini yaşadık. Kayda değer hiçbir üzücü hadise yaşanmadan bu seçimi tamamladık.

En yakın rakibimize 2 milyon 600 civarında fark attık. Kesin sonuçlarla birlikte bu rakamın çok daha yükseleceğine inanıyorum.

TBMM üyeliği seçimleri, mevcut tabloyla bile Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu kazanmasıyla neticelenmiştir. Yüzde 50'nin üzerinde bir oy oranıyla bu turu bitireceğimize inanıyoruz.

"Milletimiz tercihini ikinci turdan yana yaptıysa, onun da başımızın üstünde yeri var"

Biz teröristlerle kol kola olmadık, biz Selo'yla beraber olmadık, biz 'cezaevi kapılarını kırarak bebek katilini dışarı salacağız' diyenlerle olmadık, biz Kandil'den talimat alanlarla beraber olmadık. Biz talimatı sadece Rabbimizden alırız, milletimizden alırız.

Şayet milletimiz tercihini seçimin ikinci tura kalmasından yana yaptıysa, onun da başımızın üstünde yeri var.