Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Çevre Yolu, TOKİ 1525 konut, 17 işyeri, bir cami, büyükşehir yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

"Diyarbakır'ın rengi, PKK'nın istismarı veya HDP'nin sapkınlığı değildir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Havalimanından buraya kadar bugün Diyarbakır bir başka. Pankartlar kalkıyor görüyorum, 'can ciğer Erdoğan' yazıyor.

Diyarbakır annelerini, Batı'nın şempanzelerine bırakmadık. Nerde Batı'nın insan hakları savunucuları? Diyarbakır'ın rengi, PKK'nın istismarı veya HDP'nin sapkınlığı değildir. Bugün sizlerle sergilediğimiz işte bu kardeşliktir, muhabbettir, beraberliktir.

Bütün şehitlerin aileleri bize emanettir, o emanete sonuna kadar sahip çıkacağız. Olayda kusuru olanlar tespit edilirse onlarla ilgili her türlü işlemi yapacağız.

"Edirne cezaevinde olan şahsın Kürtlük ile alakası var mı?"

Ah şu Diyarbakır sokaklarının dili olsa da konuşsa. Ağızlarından demokratik siyaset lafını eksik etmeyenlerin, nasıl emperyalistlerin kucağından inmediğini anlatsa. Şu anda Edirne cezaevinde olan şahsın Kürtlük ile alakası var mı?

Sadece Diyarbakır'ın huzurlu olması yetmez; Irak'ın da, Suriye'nin de huzurlu olması lazım. Ülkemizi huzur adası yapmak için çalışıyoruz. Bunu gerçekleştirmemize terör örgütleri ve onların iplerini elinde tutan emperyalist zorbalar engel olamayacak.

70 binin üzerinde bir katılım olduğunu düşünüyorum bugün burada.

"Diyarbakır Cezaevi müze oluyor"

Adalet Bakanlığımız cezaevini tamamen boşalttı. Bugün itibariyle Diyarbakır Cezaevi Adalet Bakanlığı'ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredildi. Diyarbakır Cezaevi müze oluyor. Geçmişte nice kötü hatıralara konu olan cezaevi binası artık faaliyet yürütme mekânı olacak.